Байден прибув із візитом до Канади

Байден прибув із візитом до Канади

Відео
Укрінформ
Президент США Джо Байден розпочав дводенний візит до Канади, де планує зустрітися з керівництвом країни й обговорити питання двосторонньої взаємодії й глобального порядку, у тому числі, ситуацію в Україні.

Літак з главою Сполучених Штатів ввечері п’ятниці прибув до Оттави, передає власний кореспондент Укрінформу.

Згідно з розкладом, президент Байден у четвер зустрінеться з генерал-губернаторкою Канади Мері Сімон, а також прем’єр-міністром Джастіном Трюдо.

Основні офіційні заходи у межах візиту президента США відбудуться 24 березня. Зокрема, зранку п’ятниці очікуються переговори Джо Байдена з прем’єр-міністром Джастіном Трюдо у форматі тет-а-тет, а також у складі розширених делегацій. Глава Білого дому також виступить зі зверненням перед парламентом Канади. Після цього очікується спільна пресконференція глав двох держав.

Читайте також: Білий дім - про льотчика рф, який врізався в безпілотник: У найкращому разі це просто ідіот

Як повідомив напередодні під час брифінгу в Вашингтоні представник Білого дому Джон Кірбі, сторони обговорять широке коло питань. У тому числі, розглядатимуться збільшення видатків на оборону; проєкти чистої енергії; інклюзивна економіка; боротьба зі зміною клімату; посилення демократії; а також підтримка України.

Фото: CP24

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-