Австралія запровадила санкції щодо Ірану через поставки безпілотників росії

Австралія запровадила санкції щодо Ірану через поставки безпілотників росії

Укрінформ
Влада Австралії запроваджує санкції щодо 13 фізічних осіб та організації, причетних до виробництва та поставки безпілотників росії.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ, передає Укрінформ.

"Австралія ... приєднується до партнерів у запровадженні додаткових цільових фінансових санкцій та заборони на поїздки щодо 13 іранських фізичних осіб та цільових фінансових санкцій щодо організації через виробництво і постачання безпілотників у росію", - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що "санкційний список демонструє, що надання матеріальної підтримки рф матиме наслідки для причетних".

Крім того, уряд Австралії запроваджує цілеспрямовані фінансові санкції у “стилі Магнітського” та заборону на поїздки щодо 14 осіб, а також цільові фінансові санкції щодо 14 іранських організацій, причетних до порушень прав людини в Ірані.

Читайте також: Санкції щодо росії працюють, але є можливості для їх посилення

Серед них є чотири представники поліції моралі, які відповідальні за арешт, затримання та жорстоке поводження із Махсою Аміні.

Санкції також стосуються високопоставлених співробітників правоохоронних органів, політичних і військових діячів Ірану, зокрема з Корпусу вартових Ісламської революції, причетних до жорстокого придушення протестів після смерті Аміні.

У МЗС Австралії заявили про підтримку українського та іранського народу.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого уряд Австралії оголосив про додаткові санкції проти Ірану за постачання росії безпілотників.

Іранська поліція моралі затримала 22-річну Махсу Аміні 13 вересня 2022 року у Тегерані за недотримання правил носіння хіджаба. Через три дні стало відомо про її смерть.

Після загибелі дівчини Іраном прокотилася хвиля протестів, які жорстоко придушуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-