Навчання пілотів є першим кроком у наданні Україні літаків - Сунак

Навчання пілотів є першим кроком у наданні Україні літаків - Сунак

Укрінформ
Тренування українських пілотів на винищувачах у Великій Британії є першим кроком у забезпеченні постачання передових літаків нашій державі, що, втім, не є швидким процесом.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на спільній пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським.

"Що стосується бойових літаків, звичайно, це є частиною нашої розмови. І ми це обговорювали сьогодні, як і раніше. І саме тому ми заявили, що тренуватимемо пілотів Повітряних сил України за стандартами НАТО. Першим кроком у забезпеченні передових літаків є наявність військових, які здатні їх використовувати. Це процес, який потребує певного часу. Ми розпочали цей процес сьогодні", - сказав Сунак.

За його словами, "нічого не знято з порядку денного".

Читайте також: Танки Challenger 2 будуть в Україні вже у березні - Сунак

Британський прем’єр вказав на те, що його країна вперше в історії здійснює тренування іноземних пілотів на своїй землі. "Знаєте, напевно, треба було вже давно почати ці тренування", - додав він.

Поруч з цим, глава уряду Великої Британії вказав на те, що процес навчання на винищувачах є тривалим - близько трьох років. Водночас він указав на те, що в Україні вже є досвідчені пілоти винищувачів, і це може скоротити час навчання.

Читайте також: Зеленський і Сунак відвідали базу в Британії, де навчають українських бійців

Як повідомлялося, уряд Великої Британії ухвалив розширити програму підготовки українських військових пілотів і морських піхотинців.

Також Ріші Сунак доручив міністру оборони Бену Воллесу дослідити, які бойові літаки країна потенційно може надати Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-