Справа МН17: у прокуратурі прокоментували телефонну розмову путіна та плотницького

Справа МН17: у прокуратурі прокоментували телефонну розмову путіна та плотницького

Ексклюзив
Укрінформ
Оприлюднений під час пресконференції в Гаазі Спільної слідчої групи (JIT) з розслідування щодо збиття літака рейсу МН17 аудіозапис розмови президента росії путіна та так званого екс-ватажка “лнр” ігоря плотницького вкотре свідчить, що росія контролювала бойовиків на сході України.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі сказав прокурор Офісу Генерального прокурора Олександр Банник.

“Під час пресконференції було оприлюднено телефонну розмову між так званим екс-ватажком “лнр” ігорем плотницьким і президентом рф путіним, в ході якої плотницький звертається до путіна як “господин президент” - цитую дослівно. І це ще раз підтверджує загальний контроль рф над тими утвореннями, які були створені на окупованій території України, і це є дуже важливим для України як щодо справи МН17, так і в інших провадженнях”, - сказав він.

Читайте також: Справа МН17: слідчі знайшли ознаки, що путін схвалив надання тяжкого озброєння бойовикам «днр»

Прокурор також наголосив, що дуже важливо притягнути росію до відповідальності за всі скоєні злочини.

“Ми націлені на те, щоб встановити всі обставини злочинних дій російського режиму і притягнення всіх до кримінальної відповідальності, впевнений, що в нас це вийде”, - наголосив Банник.

Фото: Ірина Драбок/Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, Спільна слідча група (JIT) з розслідування щодо збиття літака рейсу МН17 у липні 2014 року в небі над Донеччиною дійшла висновку, що “є вагомі ознаки того, що президент росії приймав рішення щодо постачання тяжкого озброєння бойовикам “днр”.

У JIT також підкреслили, що МН17 збив російський “Бук”.

Читайте також: путіна не можна притягнути до відповідальності у справі МН17, доки він має імунітет - спільна слідча

Під час пресконференції 8 лютого 2023 року журналістам представили аудіо файли, в яких росіяни говорять про те, що всі рішення щодо постачання “Буків” на територію України приймає найвище керівництво, тобто путін, а також аудіо розмови путіна та ігоря плотницького, лідера проросійських сепаратистів на сході України.

Також Спільна слідча група (JIT) повідомила, що незважаючи на те, що було виявлено багато нової інформації про різних причетних осіб до збиття літака рейсу МН17, докази наразі недостатньо конкретні, щоб призвести до нових судових переслідувань.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-