До Туреччини прибула перша група українських рятувальників

До Туреччини прибула перша група українських рятувальників

Відео
Укрінформ
До аеропорту м. Газіантеп у Туреччині прибула перша група Зведеного загону Державної служби України з надзвичайних ситуацій для допомоги у ліквідації наслідків потужного землетрусу.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба ДСНС, передає Укрінформ.

“Рятувальники вже прибули до аеропорту м. Газіантеп і готові вирушити до місця проведення пошуково-рятувальних робіт, щоб приєднатися до міжнародної команди пошуковців” - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, до складу групи увійшли рятувальники Мобільного рятувального центру швидкого реагування, пожежні-рятувальники, медики, кінологічні розрахунки Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України. 

Читайте також: Посол Туреччини подякував українцям за допомогу та підтримку

“Друга група рятувальників прямує наземним шляхом і приєднається до колег одразу по прибуттю на місце призначення” - додали у пресслужбі.

В установі уточнили, що рятувальники забезпечені всім необхідним обладнанням для виконання завдань на місці пошуково-рятувальної операції, - супутниковими терміналами Starlink, дронами, технікою. 

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого у ДСНС зазначили, що співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій попередньо перебуватимуть на роботах з ліквідації наслідків землетрусу у Туреччині до 10 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-