Пам’ятники Ватутіну і Чкалову демонтують цього тижня - КМДА

Пам’ятники Ватутіну і Чкалову демонтують цього тижня - КМДА

Укрінформ
Пам’ятники радянському генералу Миколі Ватутіну та російському льотчику Валерію Чкалову в Києві демонтують цього тижня і перенесуть до Музею авіації.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

«Пам’ятникам цим радянським постатям не місце на вулицях української столиці. У керівництва міста давно була політична воля на ці рішення, але через багато юридичних колізій ми не могли їх ухвалити. Зокрема, ми чекали на рішення Мінкульту щодо зняття з цих об’єктів пам’яткоохоронного статусу. Це фактично розв’язало нам руки. Оскільки тепер ми в законний спосіб можемо перенести ці пам’ятники без розробки науково-проєктної документації із переміщення та встановлення об’єктів», – зазначив заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

За його словами, пам’ятники Ватутіну та Чкалову перенесуть до Музею авіації вже цього тижня. Прокопів переконаний, що найближчим часом така доля чекає і решту подібних пам’ятників, які ще залишились на вулицях нашого міста.

Читайте також: Пам'ятники Ватутіну й Чкалову мають бути демонтовані найближчим часом - МКІП

Як повідомлялося, Валерій Чкалов – радянський льотчик-випробувач, комбриг, герой Радянського союзу.

Микола Ватутін – радянський воєначальник, генерал армії, герой Радянського союзу. Він брав активну участь у війні проти залишків армії УНР, повстанців Холодного Яру, доля яких склалася трагічно. Найбільше Ватутін «прославився» під час Другої світової війни. Його невміле керівництво військами призводило до величезних втрат серед особового складу.

Як повідомляв Укрінформ, МКІП визнало такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єкти культурної спадщини: пам’ятник генералу армії Ватутіну, який розташований у Маріїнському парку Києва; пам’ятник Чкалову, розташований по вул. Олеся Гончара в Києві.

У середу, 8 лютого, почалася підготовка до демонтажу пам'ятника Чкалову, на черзі – пам'ятник Ватутіну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-