У Криму прокурор запросив 10 років позбавлення волі для офіцера ВМС України

У Криму прокурор запросив 10 років позбавлення волі для офіцера ВМС України

Укрінформ
У Джанкойському районному «суді» російське обвинувачення запросило 10 років позбавлення волі для офіцера ВМС України Олексія Кисельова, якого загарбники звинувачують у «морській блокаді Криму» та «участі в кримськотатарському батальйоні».

Про це повідомила правозахисна організація «Кримський процес», передає Укрінформ.

«Під час дебатів виступив представник обвинувачення, який вважає, що вина підсудного повністю доведена, і запросив у суду покарання у вигляді 10 років позбавлення волі із відбуттям 1 року у в'язниці», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, адвокат Олексій Ладін заявив клопотання про виклик для допиту в якості свідка громадянина рф Ленура Іслямова, однак йому в цьому відмовили.

Підсумкове засідання перед тим, як «суд» піде до нарадчої кімнати, заплановане на 16 лютого.

Читайте також: У Севастополі засудили російських військових, які відмовилися воювати проти України

Як повідомлялося, 22 липня 2022 року в Генічеську був затриманий капітан 1-го рангу у відставці, колишній командир корабля управління ВМС України "Славутич" Олексій Кисельов, 1964 року народження. Відомо, що спочатку чоловіка відвезли до невідомого місця, де, ймовірно, катували, після чого помістили до СІЗО Сімферополя.

фсб звинуватило Кисельова в тому, що він нібито готував людей з «батальйону Номана Челебіджихана» до реалізації планів щодо диверсії та морської блокади Криму.

Кисельова утримують у Сімферопольському СІЗО, він оголошував голодування через ненадання медичної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-