На «Євробаченні-2023» буде ведучий із України

На «Євробаченні-2023» буде ведучий із України

Укрінформ
На пісенному конкурсі «Євробачення-2023», що пройде у травні у Великій Британії, буде український ведучий.

Як передає Укрінформ із посиланням на «Детектор Медіа Суспільного», про це повідомив голова правління «Суспільного» Микола Чернотицький під час виїзного засідання підкомітету з питань інформаційної політики та європейської інтеграції Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики.

«Євробачення-2023» — подвійний виклик для компанії. Ми маємо тісну співпрацюю з ВВС на професійному і стратегічному рівні, підписали меморандум. Точно буде ведучий від України, ми знаємо, хто, але не можемо сказати», – зазначив він.

За словами Чернотицького, загалом британці дуже відкриті, щоб максимально залучити Україну в процес, і кажуть, що організовують Євробачення від імені України.

Читайте також: У Британії показали сцену Євробачення-2023

Він додав, що команда Суспільного пропонує ВВС списки компаній, які себе зарекомендували для співпраці під час Євробачення. Завдяки цьому над логотипом конкурсу працювали разом агентство Superunion у Великій Британії та українська креативна студія Starlight Creative.

«Музику замовили у Дмитра Шурова. Багато зірок братиме участь у «Євробаченні», — зауважив голова правління Суспільного.

Як повідомлялося, «Євробачення-2023» пройде в британському місті Ліверпуль після того, як Україна, здобувши перемогу на конкурсі 2022 року з піснею Stefania гурту Kalush Orchestra, не змогла задовольнити вимоги щодо проведення конкурсу через безпекові побоювання, спричинені повномасштабним російським вторгненням. Півфінали конкурсу відбудуться 9 й 11 травня, а фінал – 13 травня. Україну на конкурсі представлятиме гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Слоганом «Євробачення – 2023» обрано: «Об’єднані музикою» (United by Music). Логотип, зроблений у синьому, жовтому, фіолетовому та рожевому кольорах, зображує серця, які б’ються разом.

Фото: Eurovision Song Contest

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-