Коригувальник ворожих ударів по Києву отримав 15 років за ґратами

Коригувальник ворожих ударів по Києву отримав 15 років за ґратами

Укрінформ
Суд за матеріалами Служби безпеки України призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна киянину, який на початку повномасштабного вторгнення рф коригував прицільні удари російських військ по столиці.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

За даними слідства, саме за «наводкою» засудженого в березні 2022 року російські загарбники обстріляли з реактивних систем залпового вогню «Град» та «Смерч» один із районів Києва. Через ворожий обстріл тоді загинули двоє мирних жителів, ще четверо цивільних зазнали поранень. Того ж місяця співробітники СБУ затримали зловмисника за місцем його проживання.

Повідомляється, що засудженим є житель Святошинського району столиці. Підтримавши збройну агресію російської федерації, він створив публічний телеграм-канал, де розміщував координати базування українських захисників та локації критичної інфраструктури.

Серед активних користувачів цього інтернет-ресурсу були учасники загарбницьких угруповань рф, які використовували оприлюднені відомості для ракетно-артилерійських обстрілів столиці. Крім того, фігурант закликав через соцмережу до підтримки російських загарбників і виправдовував їхні воєнні злочини.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який коригував ракетні удари по Харкову

Під час обшуків у квартирі зловмисника правоохоронці виявили електронні файли з переліком та координатами українських військових об’єктів.

У ході слідства були зібрані обґрунтовані докази вини ворожого поплічника. На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше до восьми років за ґратами засудили двох жителів міста Слов’янськ Донецької області, які передавали ворогу дані про місця дислокації Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-