Розкрадання на будівництві Подільського мосту: слідству вдалося повернути ₴1,5 мільйона

Розкрадання на будівництві Подільського мосту: слідству вдалося повернути ₴1,5 мільйона

Укрінформ
У Києві правоохоронці завершили розслідування щодо посадовця та підрядників у справі про розкрадання 36 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Київської міської прокуратури, передає Укрінформ. 

«Подільською окружною прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування першого епізоду справи щодо вчинення посадовцями комунального та підрядних підприємств службових злочинів у ході будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві (ч. 2 ст. 367, ч. 5 ст. 191 КК України)”, - йдеться у повідомленні.

Серед підозрюваних - перший заступник керівника КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва”, який виступив замовником робіт, та керівники генпідрядної і підрядної організацій. 

Читайте також: Суд арештував заступника глави Департаменту міграційної поліції за «кришування» борделів у Києві

Згідно з матеріалами слідства, у квітні 2017 року між КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” та генпідрядником був укладений договір щодо виконання робіт на об’єкті “Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві”. 

Зазначається, що на виконання цього договору генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання з операторами (машиністами та допоміжним персоналом), включаючи переміщення важких вантажів та інші допоміжні послуги.

“Надалі, упродовж 2020 року, на підставі підписаних актів здачі-приймання виконаних робіт на рахунки підрядників з бюджету були перераховані кошти. При цьому посадові особи цих підприємств завищили обсяги виконаних робіт”, - підкреслюється в повідомленні.

У прокуратурі заявили, що відповідно до висновку комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи, тергромаді було завдано збитків на суму понад 36 млн гривень.

Читайте також: Київська громада через суд повернула приміщення в будинку-пам’ятці архітектури

Нині досудове розслідування щодо першого заступника керівника КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” та керівника генпідрядної організації завершено, вони ознайомлюються з матеріалами провадження в порядку ст. 290 КПК України. 

Обвинувальний акт щодо третього фігуранта провадження – керівника підрядної організації - вже скеровано до суду для розгляду по суті, поінформували в прокуратурі.

Також у прокуратурі зазначили, що в межах слідства було забезпечено реальне відшкодування збитків на суму 1,5 млн грн та заявлено відповідні позови до фігурантів на решту суми завданої шкоди.

Досудове розслідування за іншими епізодами розкрадання коштів у ході будівництва Подільського мостового переходу триває, очікуються висновки експертиз.

Як повідомлялося, у жовтні 2022 року в Антимонопольному комітеті України заявили, що АМКУ викрив змову компаній “Форма” та “Укрбуд” під час п'яти закупівель послуг із будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро у Києві.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-