СКУ висловив глибокі співчуття Туреччині через смертоносний землетрус

СКУ висловив глибокі співчуття Туреччині через смертоносний землетрус

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) та українці всього світу висловлюють глибокі та щирі співчуття турецькій державі та її народу, турецьким громадам в усьому світі та українській громаді в Туреччині з приводу землетрусу, який забрав тисячі життів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Українці сьогодні, мабуть, як ніхто інший, відчувають цей біль від утрат і руйнувань, і ми співчуваємо кожній родині, кожній людині, яка втратила своїх близьких у цій жахливій трагедії», – зазначили у Конгресі.

Зауважується, що сьогодні цей біль єднає турецький і український народи.

«Ми вдячні за вагому підтримку, яку Туреччина надає Україні в її боротьбі за свою свободу проти ворога, який щодня вбиває українців, руйнує наші міста і села. На жаль, через війну Україна не в стані надати суттєву допомогу дружньому турецькому народу, але наші громади в усьому світі закликатимуть уряди своїх країн допомогти. Молимося за вас, молимося за всіх загиблих», – додали в СКУ.

Нагадаємо, 6 лютого на південному сході Туреччини сталося два землетруси: в районі Пазарджик провінції Кахраманмараш – магнітудою 7,7 і в районі Ельбістан тієї ж провінції – магнітудою 7,6.

Загальне число загиблих від землетрусів у Туреччині та Сирії сягнуло щонайменше 8166 людей.

Як повідомляв Укрінформ, до Туреччини вирушив пошуково-рятувальний загін Державної служби з надзвичайних ситуацій України для ліквідації наслідків землетрусів у складі майже 90 рятувальників та 10 пошуково-рятувальних собак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-