На Луганщині росіяни погрожують штрафом підприємцям за обіг гривні

На Луганщині росіяни погрожують штрафом підприємцям за обіг гривні

Укрінформ
У Луганській області російські загарбники погрожують штрафом у 300 тисяч рублів підприємцям за обіг гривні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

“З початку січня не припиняються рейди окупантів по магазинах – шукають тих, хто досі приймає гривню. Вже повідомлялося навіть про затримання валютників, які здійснювали її обіг. Крім того, під час обшуків вилучаються банківські термінали”, - йдеться в повідомленні.

“Аби посилити відповідальність за обіг гривні, віднедавна за продаж товарів в українській валюті на окупованих територіях передбачено штраф у 300 тисяч рублів”, - наголошують в обладміністрації.

Як заявляють в ОДА, жителів тимчасово захоплених регіонів росіяни “хочуть зробити залежними від виплат в рублях. Полюють на гривню і водночас посилюють паспортизацію. Бо саме паспорт є необхідною умовою отримання всіх соціальних виплат”.

Зокрема гроші за так званим “материнським капіталом” видають тільки у разі пред’явлення російського документа. Дорівнює він розміру регіонального прожиткового мінімуму, який на захопленій території Луганщини є найнижчим. “Навіть на захоплених територіях Запоріжжя та Херсонщини нове життя оцінюють дорожче. Не кажучи вже по регіони рф, де ці виплати на декілька тисяч вище”, - зазначають в ОДА.

Читайте також: На Луганщині партизани спалили шафу керування залізницею

Як підкреслюють в обладміністрації, “не набагато краще і з заявленим майже миттєвим відновленням критичної інфраструктури. Ще влітку росіяни обіцяли повернути лисичанам надання комунальних послуг у повному обсязі упродовж кількох тижнів. У лютому вони хизуються поверненням водопостачання 10% жителів, із тих, хто залишився. Не централізованого – зі свердловин. Інші не мають і цього”.

Як повідомляв Укрінформ, у Новопскові на Луганщині росіяни почали будівництво стаціонарного крематорію через неможливість вивозити трупи своїх військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-