СБУ затримала агента рф, який коригував ракетні удари по Харкову

СБУ затримала агента рф, який коригував ракетні удари по Харкову

Укрінформ
Співробітники контррозвідки СБУ затримали російського агента, який причетний до ракетних обстрілів Харкова 5 лютого.

Про це Служба безпеки України повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

“За даними слідства, коригувальником виявився місцевий мешканець, який співпрацював з російською військовою розвідкою. Зрадник приховано фіксував місця дислокації військовослужбовців ЗСУ, блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури на території Харківського регіону і передавав їх представникам ворога”, - йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначили, що загарбники використовували ці локації як потенційні цілі для ракетних атак. Після обстрілів давали агенту завдання зафіксувати і передати їм результати влучань.

Співробітники СБУ задокументували факти розвідувально-підривної діяльності ворожого агента, його причетність до нещодавніх ракетних атак на житловий будинок та вищий навчальний заклад Харкова, а також встановили його російських кураторів.

Відео: СБУ

Зазначається, що агент вів комунікацію з куратором через електронні канали зв’язку із дотриманням усіх заходів конспірації. На «завдання» зрадник вирушав без мобільних телефонів, намагаючись уникнути відстеження.

Співробітники спецслужби затримали агента рф під час виконання чергового "завдання" – збирання інформації про результати ракетного обстрілу одного з вищих навчальних закладів.

Читайте також: Загарбники вночі поцілили у Центральний парк Харкова

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, 5 лютогоросія здійснила ракетний обстріл Харкова, під час якого одна з ракет влучила в будівлю університета ім. Бекетова. Внаслідок обстрілу постраждало щонайменше 5 осіб.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-