Китай відхилив запит США про телефонний дзвінок після збиття повітряної кулі

Китай відхилив запит США про телефонний дзвінок після збиття повітряної кулі

Укрінформ
Пекін відхилив запит Вашингтона про телефонний дзвінок глави Пентагона після того, як США збили китайську повітряну кулю, що пролітала над американською територією.

Про це повідомляє NBC News, передає Укрінформ.

У міністерстві оборони США заявили, що його очільник Ллойд Остін хотів зателефонувати своєму китайському колезі Вей Фенхе, щоб знизити напруженість та спробувати «відповідально керувати відносинами Америки та Китаю». Однак китайська сторона відмовила.

«Комунікація між нашими військовими особливо важлива в такі моменти. На жаль, КНР відхилила наш запит», - сказав прессекретар Пентагона бригадний генерал Пет Райдер.

Читайте також: Байден попередив Китай, що Штати діятимуть рішуче в разі нових загроз

Як повідомляв Укрінформ, на початку минулого тижня військові США виявили повітряну кулю зі шпигунським обладнанням на борту, яка пролітала над штатом Монтана, де зосереджені ядерні об’єкти. Впродовж кількох днів аеростат просувався на схід територією Сполучених Штатів. У суботу американські військові збили кулю над територіальними водами США в Атлантичному океані.

Держсекретар США Ентоні Блінкен вирішив відкласти візит до Пекіна після виявлення в американському просторі китайської повітряної кулі спостереження.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-