Ексгубернатор штату Нью-Йорк нагадав американцям, що війна в Україні триває майже рік

Ексгубернатор штату Нью-Йорк нагадав американцям, що війна в Україні триває майже рік

Фото
Укрінформ
Колишній губернатор штату Нью-Йорк Джордж Патакі, який активно надає Україні гумдопомогу  через свій фонд George Pataki Center, нагадав американцям про наближення річниці вторгнення рф у нашу країну.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

Виступаючи біля Меморіалу 11 вересня, де була скоєна атака на будівлі Всесвітнього торговельного центру, Патакі розповів про звірства росії проти українського народу та про допомогу яку надає його центр.

Він також ушанував воїнів – членів Української ліги американського футболу (УЛАФ), яких запросив для участі в урочистостях з нагоди суперкубка Національної футбольної ліги США, що відбудеться в штаті Аризона 12 лютого.

«Ніколи не думав, що американський футбол став таким популярним в Україні. Під час поїздок у цю країну я зустрів чимало його шанувальників, зокрема й серед воїнів», – сказав ексгубернатор, переставляючи присутнім президента УЛАФ Юрія Гундича та гравця Романа Богуславського.

Генеральний консул України у Нью-Йорку Олексій Голубов зазначив, що Патакі та його фонд допомагають сотням тисяч українців, забезпечуючи їх тимчасовими помешканнями, генераторами та обігрівачами.

«Патакі відкриває очі американцям на Україну, – сказав генконсул. – Спортивна дипломатія дуже допомагає їм краще розуміти українців».

Читайте також: Столиця штату Нью-Йорк стане містом-партнером української Бучі

У коментарі кореспондентові Укрінформу Патакі - американець угорського походження - сказав, що критично ставиться до політики прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, з яким давно знайомий.

«Я не підтримую його політику щодо України. Вважаю, що сусідня Угорщина має зайняти таку саму позицію, як і Польща», - зауважив Патакі. І висловив переконання, що так урешті-решт і буде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-