США дали гідну відповідь на агресію путіна й підтвердили своє глобальне лідерство - Байден

США дали гідну відповідь на агресію путіна й підтвердили своє глобальне лідерство - Байден

Укрінформ
Джо Байден назвав масштабну агресію рф проти України справжнім викликом для Америки, яка дала гідну відповідь і продемонструвала своє глобальне лідерство у справі захисту демократії.

Про це президент США заявив під час виступу в Конгресу зі зверненням «Про стан держави», передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вторгнення путіна стало випробуванням всіх часів, випробуванням для Америки і випробуванням для всього світу – чи будемо ми відстоювати основні принципи, відстоювати суверенітет, відстоювати право людей жити без тиранії?» - зауважив Байден.

Він зазначив, що американцям потрібно було дати відповідь, чи стоятимуть вони на захисті демократії, аби зберегти мир і завадити агресії, яка загрожувала процвітанню.

«Коли минув рік, ми знаємо відповідь: так, ми змогли і ми зробили це», - сказав американський лідер.

Читайте також: Байден назвав війну рф проти України однією з головних причин глобальної інфляції

У цьому зв’язку він нагадав, що Сполучені Штати зробили те, що мали – очолили протистояння: «Ми об'єднали НАТО. Ми створили глобальну коаліцію. Ми протистояли агресії путіна. І ми залишаємося з українським народом».

У цей момент Байден представив посла України у Вашингтоні Оксану Маркарову, яка була присутня в залі, зазначивши, що вона уособлює не лише свою націю, а й мужність українського народу.

«Ми будемо стояти разом з вами стільки, скільки буде потрібно», - наголосив президент США.

Читайте також: Зеленський подякував Байдену за новий пакет оборонної допомоги на $2 мільярди

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден виступив на спільному засіданні обох палат американського Конгресу зі зверненням «Про стан держави».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-