Американські військові показали, як діставали з моря рештки китайського аеростата

Американські військові показали, як діставали з моря рештки китайського аеростата

Фото
Укрінформ
Командування Військово-морських сил США оприлюднило світлини, на яких видно, як військові дістають з океану рештки китайської повітряної кулі з обладнанням спостереження.

Фото розміщені на офіційній сторінці ВМС США у Фейсбуку, передає Укрінформ.

«Моряки у складі 2-ї групи знешкодження вибухонебезпечних боєприпасів підіймають висотний аеростат із системою спостереження біля узбережжя Міртл-Біч, Південна Кароліна», - йдеться в дописі під оприлюдненими фото.

Уточнюється, що світлини були зроблені в неділю, 5 лютого – наступного дня після того, як американський багатоцільовий винищувач F-22 збив шпигунську повітряну кулю, запущену Китаєм над США й Канадою.

Повідомляється також, що до операції з пошуку уламків аеростата та охорони місця падіння були залучені кадрові військові, резервісти, бійці нацгвардії, цивільний персонал, а також партнери з Берегової охорони США, Федерального авіаційного управління та ФБР.

Читайте також: Білий дім: Інцидент з повітряною кулею не сприяє поліпшенню відносин між США й Китаєм

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня над штатом Монтана, де зосереджені стратегічні об’єкти ядерних сил США, була виявлена повітряна куля зі шпигунським обладнанням. Кілька днів китайський аеростат просувався до східного узбережжя країни. У суботу американські військові збили його над територіальними водами США в Атлантичному океані.

Фото: facebook.com/USNavy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-