Байден виступає в Конгресі США зі зверненням «Про стан держави»

Байден виступає в Конгресі США зі зверненням «Про стан держави»

Відео
Укрінформ
Президент США Джо Байден прибув до Конгресу для виступу перед представниками обох палат із традиційним щорічним зверненням «Про стан держави» (State of the Union).

Як повідомляє Укрінформ, звернення президента в прямому ефірі транслює американська мережа C-SPAN, а також Українська служба «Голосу Америки» (з українським перекладом).

За інформацією Білого дому, очікується, що у контексті зовнішньої політики Байден порушить тему України.

«Він розповість про свої зусилля, спрямовані на відновлення американського лідерства на світовій арені. Безперечно, це включає нашу спільну силу, коли йдеться про надання підтримки Україні. І, звісно, загалом, ідеться про стратегічну конкуренцію з Китаєм», - повідомив напередодні під час брифінгу представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.

Читайте також: Байден може в лютому здійснити візит до Європи – ЗМІ

Серед нечисленних офіційних гостей на цю подію до Конгресу запрошена посол України у США Оксана Маркарова.

У Білому домі зазначили, що загалом президент зосередиться на питаннях відновлення економіки США та збільшення робочих місць після пандемії та в умовах глобальної економічної кризи. Він має намір представити план подальшого розвитку економіки. Байден також говоритиме про загрози для демократії та звернеться із закликом до республіканців працювати разом.

Читайте також: Байден хотів би відвідати Україну, але зараз не той момент – Білий дім

Нагадаємо, звернення президента США State of the Union вважається традиційним щорічним посланням глави держави до американців, яке він виголошує на спільному засіданні обох палат Конгресу. Зазвичай це відбувається на початку кожного календарного року перебування його на чолі держави. Звернення зазвичай є своєрідним звітом президента за минулий рік та охоплює теми економіки країни, бюджету, внутрішньої і зовнішньої політики. Крім того, нерідко президенти у Конгресі оголошують про нові ініціативи.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-