Передача Україні бойових літаків можлива тільки в межах коаліції - міноборони Польщі

Передача Україні бойових літаків можлива тільки в межах коаліції - міноборони Польщі

Укрінформ
Надання Польщею Україні бойових літаків F-16 чи МіГ-29 можливе лише в межах НАТО чи вужчої коаліції, але наразі це питання не обговорюється.

На цьому під час засідання комісії з національної оборони Сейму Польщі на тему нинішньої ситуації в Україні у зв’язку з російською агресією наголосив у вівторок заступник міністра національної оборони Польщі Войцєх Скуркевич, передає кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Маркарова сподівається, що Штати вирішать питання надання Україні винищувачів F-16

“Сьогодні немає дискусії щодо передачі (літаків Україні – ред.). Якщо такі переговори будуть серед союзників чи то в межах “Рамштайну” чи у більш вузькій коаліції, то, звичайно, ми, без сумніву, братимемо в цьому участь”,- зазначив Скуркевич, відповідаючи на запитання щодо можливої передачі Польщею Україні літаків F-16 та МіГ-29.

Читайте також: F-16 може бути не першим літаком, який отримає Україна - Кулеба

Як інформувалося, міністр оборони Олексій Резніков нещодавно заявив, що партнери нададуть Україні бойові літаки. Він зауважив, що партнери України постійно чують про потребу в літаках, оскільки це також частина протиповітряної оборони. За його словами, Україна може отримати як F-16, так і інші літаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-