Пам'ятники Ватутіну й Чкалову мають бути демонтовані найближчим часом - МКІП

Пам'ятники Ватутіну й Чкалову мають бути демонтовані найближчим часом - МКІП

Укрінформ
Пам'ятники Миколі Ватутіну та Валерію Чкалову визнано такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, тож вже найближчим часом вони мають бути демонтовані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

“У МКІП визнали такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єкти культурної спадщини: пам’ятник генералу армії Ватутіну М. Ф., який розташований у Маріїнському парку Києва; пам’ятник Чкалову В. П., розташований по вул. Олеся Гончара у м. Києві”, - йдеться у повідомленні.

Відповідний наказ підписав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

“І хоча питання перенесення вищезазначених пам'ятників КМДА могла вирішити і без втручання міністерства, в інший визначений законом спосіб, тепер КМДА точно має виключити ці пам'ятники з Переліку щойно виявлених об'єктів, демонтувати й перенести монументи”, - додають у міністерстві.

Читайте також: У Харкові демонтували пам’ятники Тихонову та Островському

Як повідомлялося, раніше Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) рекомендувало Київській міській державній адміністрації (КМДА) демонтувати пам’ятник радянському генералу Миколі Ватутіну, а також визнати його пам’яткою монументального мистецтва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-