Деталі візиту міжрелігійної делегації в Київську область

Деталі візиту міжрелігійної делегації в Київську область

Укрінформ
7 лютого,  14:30 - пресконференція, присвячена візиту міжрелігійної делегації в Київську область.

Організатор: Матеуш Пьотровський - голова Товариства «Пацієнт Європа».

Спікери: рабин Джонатан Віттенберг - старший рабин масортського іудаїзму Великої Британії (традиціоналістів); Імам Саїд Мекіч - Центральна мечеть Кембріджу (Велика Британія); рабин Чарльз Файнберг - Міжконфесійна акція за права людини, Вашингтон (США); ксьондз Яцек Сєпсяк - Орден Єзуїтів, Краківська Архиєпархія (Польща); ксьондз Марек Мілявіцький - Орден Домініканців, Вроцлавська Архиєпархія (Польща).

Модератор: Матеуш Пьотровський - голова Товариства «Пацієнт Європа».

Коротко. Міжрегіональна делегація відвідає Київ та Київщину, щоб висловити солідарність з українським народом та помолитися за мир.

Спікери розкажуть про деталі проведення міжконфесійної молитви за Україну в Київській області та Києві, а також про зустріч з релігійними лідерами.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Міжрелігійна делегація прибула до України для молитви за мир та відвідала Київщину

Міжрелігійна делегація відвідає Київ та Бучу, Ірпінь і Бородянку, щоб висловити солідарність з українським народом у боротьбі проти вторгнення рф та помолитися за мир.

Про це повідомив голова Товариства «Пацієнт Європа» Матеуш Пьотровський на пресконференції , що відбулася в Укрінформі, присвяченій візиту міжрелігійної делегації.

“Ми тут, щоб заявити про беззаперечну правду, що це вторгнення не можна виправдати ані на релігійному ґрунті, ані на будь-якому іншому, що ракетні атаки з росії мають припинитися, що вбивство мирного населення і руйнування цивільної інфраструктури має припинитися”, - заявив Пьотровський.

Він поінформував, що це вже друга міжрелігійна делегація до України. За словами очільника товариства, вони вже відвідали Бабин Яр і завтра зранку проведуть молитву з українськими релігійними лідерами перед Святою Софією. Також учасники делегації зустрінуться з українськими релігійними діячами, аби послухати про їхній досвід під час вторгнення, з депутатами Верховної Ради та вирушать до Бучі, Ірпеня, Бородянки, щоб поговорити зі свідками звірств. 

“Важливо передати свідчення назад до Англії і розповісти людям про те, що тут відбувається, та про сміливість і дух народу України. Як євреї ми знаємо з нашої історії багато про те, що означає бути переслідуваним, бути біженцями, і ми розуміємо, що боротьба України є боротьбою за свободу всього людства”, - зазначив старший рабин масортського іудаїзму Великої Британії Джонатан Віттенберг.

 Імам Центральної мечеті Кембріджа Саїд Мекіч, у свою чергу, сказав, що прибути до Києва — це найменше, що він може зробити від імені мусульманської умми: "Мій релігійний обов’язок полягає в тому, щоб бути з тим, кого гноблять, та бути на боці справедливості і миру". Він також відзначив, що "мусульмани Британії дійсно захоплені неймовірною хоробрістю і дуже сильною міццю” українців.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-