Україна на шляху до досягнення бойових цілей – представниця Пентагону

Україна на шляху до досягнення бойових цілей – представниця Пентагону

Укрінформ
Київ посилює свою військову позицію проти росії напередодні зими та, схоже, перебуває на шляху до досягнення кількох своїх ключових цілей на полі бою.

Про це заявила Селеста Валландер, помічниця глави Пентагону з питань міжнародної безпеки, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Українські військові докладають зусиль на півдні, нещодавно досягли успіхів у Харківській та Донецькій областях.

"Україна, схоже, зараз перебуває на шляху до досягнення всіх трьох цілей", – сказала вона.

Читайте також: ЗСУ ліквідували вже 60 430 російських загарбників

Оптимістична оцінка Валландер була зроблена в той самий день, коли українські війська здійснили найбільший прорив на півдні країни з початку війни: прорвалися через російські лінії та швидко просунулися вздовж річки Дніпро, загрожуючи лініям постачання тисяч російських військ.

"Це ще більше відсуне амбіції росії щодо взяття Одеси, що було однією із заявлених цілей... Це дасть Україні набагато кращу оборонну позицію, щоб перечекати ймовірне загасання гарячих боїв узимку", – додала помічниця глави Пентагону.

Читайте також: Глава Пентагону про успіхи ЗСУ: українці змінили динаміку бойових дій

Вона також вважає, що звільнення Лимана Донецької області суттєво вплине на здатність рф постачати, поповнювати запаси та переміщувати сили вздовж передової.

Як повідомлялося, напередодні Збройні сили України підняли Державний прапор над звільненим від російських окупантів містом Лиман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-