​Польща готує експертів, які допомагатимуть правоохоронцям фіксувати воєнні злочини рф

​Польща готує експертів, які допомагатимуть правоохоронцям фіксувати воєнні злочини рф

Укрінформ
Польща готує нову місію експертів для допомоги українським правоохоронцям у фіксації воєнних злочинів.

Про це йшлося під час зустрічі генпрокурора Андрія Костіна з генпрокурором - міністром юстиції Польщі Збігнєвом Зьобро, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОГП.

Як зазначається, під час зустрічі сторони обговорили повторне прибуття в Україну експертної місії для підсилення та допомоги прокурорам та слідчим. Воно має відбутися вже найближчим часом, анонсують у прокуратурі.

«Для нас надзвичайно цінна підтримка Польщі, яка разом з Литвою стала співзасновницею Спільної слідчої групи (JIT) для забезпечення скоординованого розслідування злочину агресії та інших воєнних злочинів на території України, вчинених у ході збройної агресії РФ. Ми разом працюємо на шляху відновлення справедливості», - цитує Костіна пресслужба.

Читайте також: Польща закликає збільшити військову підтримку України

Він також подякував за роботу місії експертів з Польщі, які упродовж десяти діб разом з українськими колегами ефективно працювала над розслідуванням воєнних злочинів у Бородянці, Києві та Миколаєві. Польські фахівці допомогли зафіксувати пошкодження у містах за допомогою 3D-сканерів.

Своєю чергою Зьобро наголосив, що польська сторона уважно стежить за всім, що відбувається в Україні. Він також запевнив у готовності Польщі до втілення усіх ініціатив та підтримки Україну як на національному рівні всередині країни, так і на міжнародній арені.

Читайте також: Польща ніколи не визнає «приєднання» українських територій до рф - Дуда

Сторони також обговорили необхідність створення Спеціального міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності вищого керівництва РФ за злочин агресії.

Як повідомлялося, 22 вересня Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу, яка займатиметься опрацюванням питання створення спеціального міжнародного трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних в агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-