На сесії Комітету ООН з містобудування презентують Генплан розвитку Харкова

На сесії Комітету ООН з містобудування презентують Генплан розвитку Харкова

Укрінформ
На 83-й сесії Комітету Європейської комісії ООН з міського розвитку, містобудування, житлового господарства та землеустрою розглянуть Генеральний план розвитку міста Харкова.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

"На 83-й сесії Комітету Європейської комісії ООН з міського розвитку, містобудування, житлового господарства та землеустрою проведуть окрему панель, присвячену відновленню Харкова", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: росія втратила місце в керівному органі авіаційного агентства ООН

Харківський міський голова Ігор Терехов зауважив, що над Генпланом працюють британські архітектори на чолі з Норманом Фостером, який також візьме участь у засіданні. У Генплані буде відображено житлову забудову, нові торгові та адміністративні будівлі.

«Ми залучили групу українських та харківських архітекторів. У Генеральному плані буде чітко розписано передусім новий підхід до економіки міста Харкова. Ми створимо індустріальні парки, IT-кластери для того, щоб Харків був самодостатнім, сильним та незалежним в економічному плані містом, таким, яким він був до війни», - зазначив Терехов.

Читайте також: Харківщина: у Кам'янці немає жодного вцілілого будинку, у підвалах поліція знаходить тіла загиблих

У міськраді поінформували, що 83-тя сесія Комітету Європейської комісії ООН з міського розвитку, містобудування, житлового господарства та землеустрою пройде з 3 по 7 жовтня у Сан-Марино. Це друга частина засідання комітету. Перша пройшла у Женеві, і саме тоді після виступу Харківського міського голови Ігоря Терехова лорд Норман Фостер висловив бажання підтримати Харків та спільно створити новий Генеральний план міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-