Бербок під час візиту до Варшави обговорить допомогу Україні

Бербок під час візиту до Варшави обговорить допомогу Україні

Укрінформ
Однією з цілей візиту міністра закордонних справ ФРН Анналени Бербок до Польщі є обговорення подальшої допомоги Україні.

Про це вона сказала перед від’їздом у Варшаву, передає кореспондент Укрінформу.

«Поляки з мужністю та величезною солідарністю виступають на підтримку України. Разом, як європейці, ми протистоїмо загарбницькій війні росії та спробам путіна незаконно пересунути кордони. У Варшаві я хотіла би обговорити з польським колегою те, як ми можемо спільно збільшити нашу допомогу Україні. Адже ми знаємо: сьогодні Європа сильна, тому що вона тримається разом», - наголосила Бербок.

Читайте також: Весь світ має долучитися до розслідування воєнних злочинів росії – Бербок в ООН

Вона також зазначила, що возз’єднання Німеччини, річницю якого ФРН відзначає 3 жовтня, було б немислимим без мужніх поляків, які рішуче боролися та виходили на демонстрації за свободу та справжнє демократичне самовизначення. «Вони вибили перші камені зі стіни, яка розділяла Європу», - сказала політик.

За словами Бербок, як партнери у Європі обидві держави мають змогу формувати своє майбутнє, але Німеччина не забуває про свою відповідальність за збереження довіри, яка була побудована впродовж останніх тридцяти років. Вона наголосила, що це включає примирення та пам’ять про невимірні страждання, які Німеччина принесла народу Польщі.

Під час свого дводенного візиту у Польщу Бербок також візьме участь у Варшавському безпековому форумі.

Читайте також: Бербок - росії: ви не можете виграти, припиніть війну

Як повідомлялося, Варшава підготувала Берліну дипломатичну ноту щодо воєнних репарацій за завдану під час Другої світової війни шкоду. Міністр закордонних справ РП Збігнєв Рау заявив, що порушуватиме питання репарацій на зустрічі з главою МЗС Німеччини.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-