МЗС Естонії викликало «на килим» російського посла

МЗС Естонії викликало «на килим» російського посла

Укрінформ
Естонія викликала посла рф, щоб рішуче засудити незаконні псевдореферендуми, організовані росією в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях, та подальшу спробу анексії цих українських територій.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт зовнішньополітичного відомства.

Гендиректор відділу Східної Європи та Центральної Азії МЗС Естонії Марге Мардісалу-Кахар повідомила російського посла, що Естонія не визнає результатів незаконних референдумів, і вони в жодному разі не є легітимними з погляду міжнародного права.

На зустрічі також було наголошено, що Україна має повне право захищати свою територію в межах міжнародно визнаних кордонів та відновити контроль над анексованими росією територіями. Естонія висловила свою чітку підтримку незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України.

Читайте також: Спроби анексії не вплинуть на рішучість України звільнити всі свої території - ОП

Мардісалу-Кахар ще раз закликала рф припинити військові дії в Україні, вивести свої війська з території цієї країни та припинити риторику з погрозами застосування ядерної зброї.

У своїй публікації естонський МЗС підкреслив, що дії росії після війни, що розпочалася 24 лютого, надзвичайно небезпечні для світової безпеки. Продовженням цієї війни в Україні, вбивствами мирних жителів, загрозою ядерною зброєю, організацією псевдореферендумів та оголошенням мобілізації рф ще більше загострює ситуацію. Естонія виступає за те, щоб російські лідери були притягнуті до відповідальності за організацію злочинної агресії.

Читайте також: Естонія не визнає результатів російських «референдумів»

Як повідомлялося, 30 вересня в кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також захоплених армією росії територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

У зв’язку зі спробою анексії українських територій послів росії викликали до МЗС Нідерландів, Швеції, Данії, Польщі, Італії та Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-