В українській розвідці розповіли про три фінали для путіна

В українській розвідці розповіли про три фінали для путіна

Укрінформ
Окремі представники кремля шукають можливості, як убезпечити себе і свої статки та відмежуватися від путіна, а для нього самого вготовані три фінали.

Про це сказав представник пресслужби Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в інтерв'ю УНІАН, передає Укрінформ.

"Окремі представники кремлівської верхівки вже перебувають у пошуку каналів та комунікацій для того, щоб убезпечити себе, свої статки, відмежуватись від божевільного диктатора. Ми не будемо говорити гіпотезами, і тим більше не будемо називати прізвища, тому що ті прізвища ще можуть знадобитися, зрештою, для майбутнього самої росії. Тому нехай вони поки що будуть утаємничені", - сказав він.

Читайте також: Швидке визнання путіним проблем із мобілізацією підкреслює її неефективність - розвідка Британії

Юсов констатував, що серед військово-політичного керівництва рф, а надто серед російської бізнес-еліти далеко не всі в захваті "від тієї каші, яку заварив "колективний путін".

"Далеко не всі поділяють історичні позиції медвєдева, патрушева й інших. З кожним новим рівнем такої ескалації, з кожною новою хвилею мобілізації, з кожним новим відсотком падіння рейтингу путіна, або, безумовно, новими успіхами Збройних сил України з визволення окупованих територій, ця партія миру всередині росії, безумовно буде посилюватися", - переконаний представник ГУР.

За його словами, фінал путіна вже визначений. "Тут мова, власне, не про майбутнє путіна. Це фіаско. Буде це політичне фіаско, чи воно буде у вигляді міжнародного трибуналу, палацового перевороту чи суду Лінча на вулиці – це вже інша історія. Але фінал – це фіаско",- підкреслив Юсов.

Читайте також: Секретар РНБО нагадав, за яких умов Україна може піти на перемовини з рф

Представник розвідки додав, що питання майбутнього росії поки що залишається відкритим: "Чи вона зможе очиститись від диктатури і переформатуватися, відійшовши від всіх окупованих територій і спробувати якось відкотити назад. Чи вона розпадеться і поневолені народи колоніальної імперії отримають можливість створення незалежних держав. Чи можливі інші сценарії – тут вже питання".

Водночас він висловив думку, що "є ймовірність, що тієї людини, яку ми звикли вважати путіним, ми останнім часом не бачимо".

"Дуже важливо розуміти, що путін зараз – це збірний образ, це режим, це - певна колективна система. І все більше в цій колективній системі важить не сам диктатор чи той, хто б не видавав себе за нього, а, власне, певне коло, яке стоїть за ним", - сказав представник ГУР.

Читайте також: Від поразки в Україні путіна не зможе врятувати вже ніщо – ексглава ЦРУ

Юсов припустив, що коли на міжнародному саміті всі президенти змушують путіна на них чекати, це може свідчити про те, що вони "щось знають і таким чином демонструють ставлення до конкретної фігури, яка стоїть на сцені; можливо, вони мають на увазі те, що це не та людина".

За його словами, для нас це не ключове питання. "Це може бути путін, може бути "колективний Кремль", а може бути голограма", - сказав Юсов.

На переконання представника розвідки, режим путіна приречений, водночас майбутнє росії має декілька сценаріїв. "За будь-яким з цих сценаріїв Україна відновлює суверенітет над всією територією і здобуває перемогу над путінської Росією, і відповідно, рашисти зазнають поразки. І головне – покарання і відплата за кожен злочин обов’язково буде", - наголосив він.

Як повідомлялося, колишній директор ЦРУ Девід Петреус вважає, що путін загнав себе у глухий кут в Україні, вийти з якого йому не допоможуть жодні відчайдушні кроки, включно з ядерними погрозами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-