Україна отримає від ЄС €5 мільйонів на програму з відновлення будинків

Україна отримає від ЄС €5 мільйонів на програму з відновлення будинків

Укрінформ
Державна установа "Фонд енергоефективності" отримає від Європейського Союзу 5 млн євро на пілотну програму з відновлення будинків, яка розпочнеться у жовтні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба держустанови.

"За попередніми прогнозами, в середині жовтня 2022 року Фонд енергоефективності запустить пілотну грантову програму, яка передбачатиме надання ОСББ грантів на безоплатній та безповоротній основі в розмірі 100% вартості матеріалів та робіт на проведення першочергових ремонтних робіт у будинках, пошкоджених внаслідок воєнних дій. Європейський Союз дав згоду на виділення 5 млн євро на реалізацію цього пілотного проєкту", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Сумщині відновили пошкоджений загарбниками міст

Зазначається, що програма буде реалізовуватись поки лише у чотирьох областях: Київській, Житомирській, Сумській та Чернігівській. У Фонді енергоефективності розраховують надати підтримку щонайменше 60 будинкам, в яких створено ОСББ, максимальний розмір гранту становитиме 6 млн грн на один будинок.

Водночас в Фонді енергоефективності сподіваються на збільшення фінансування програми відновлення. Так, для збільшення кількості будинків-учасників програми до 1000 потрібно орієнтовно 3 млрд грн або 75 млн євро.

Як повідомлялося, у серпні Кабінет Міністрів України схвалив проєкти додаткових угод з Єврокомісією про фінансування заходу «Програма підтримки енергоефективності в Україні — ЕЕ4U» та заходу «Програма підтримки енергоефективності в Україні — ЕЕ4U-ІІ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-