Італійська газета опублікувала маніпулятивну статтю про підводний човен рф з атомною торпедою

Італійська газета опублікувала маніпулятивну статтю про підводний човен рф з атомною торпедою

Укрінформ
Італійська газета La Repubblica поширила інформаційну маніпуляцію щодо руху російського підводного човна «Бєлгород», яку підхопили інші світові медіа.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомив у Телеграмі.

«Посилаючись начебто на звіт розвідки НАТО, La Repubblica пише, що «путін, здається, близький до підвищення рівня ядерного протистояння». За висновками медіа, є побоювання, що місія підводного човна «Бєлгород», поміченого в арктичних водах, - вперше в історії випробувати атомну торпеду «Посейдон», яку часто називають боєголовками «Судного дня», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Починається велика психологічна війна, росія щодня лякатиме ядерним ударом - експерт

Як засвідчив моніторинг, станом на 3 жовтня на сайті НАТО така інформація не оприлюднена.

Крім того, НАТО регулярно фіксує активність російських підводних човнів, починаючи з часів Холодної війни, а про модернізацію навігаційних систем та озброєння підводних човнів росії Альянс заявляв ще 2016 року.

У ЦПД зазначають, що подібні необґрунтовані заяви з боку медіа лише посилюють інформаційний тероризм рф.

Читайте також: НАТО не прийме будь-які спроби ядерного шантажу з боку росії – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що відповідь на ядерний шантаж росії має бути жорсткою, інакше угоди про нерозповсюдження ядерної зброї виявляться марними й далі будуть ядерні війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-