МЗС Італії втретє за пів року викликало російського посла

МЗС Італії втретє за пів року викликало російського посла

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Італії викликало російського посла Сергія Разова, аби повідомити йому, що Рим не визнає рішення москви про "приєднання" тимчасово захоплених територій України.

Про це повідомляє ANSA, передає Укрінформ.

Зазначається, що генеральний секретар італійського МЗС Етторе Секі проведе зустріч із російським послом сьогодні.

Напередодні міністр екології Італії Роберто Чинголані заявив, що інциденти на газопроводах Nord Stream також планується обговорити з Разовим.

Як зазначається, для посла рф в Італії це вже третій візит у МЗС за останні пів року. Зокрема, у квітні його викликали, щоб повідомити про видворення 30 російських дипломатів. У червні його викликали для висловлення протесту після звинувачень у русофобії на адресу італійської влади та ЗМІ.

Читайте також: російського посла викликали до МЗС Польщі через псевдореферендуми в Україні

Як повідомляв Укрінформ, в суботу послів росії викликали до МЗС Швеції й Данії, а в понеділок російського дипломата було викликано до МЗС Польщі.

30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також захоплених армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-