ЗСУ визволили Торське на Донеччині

ЗСУ визволили Торське на Донеччині

Укрінформ
Збройні сили України визволили від загарбників Торське, ворог відійшов у напрямку Кремінної.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

“Вчора нашими військами було підтверджено взяття села Торське, противник відступив, залишки тих, кого не знищили при спробі відступу в Кремінну, намагаються там будувати укріплення. Відповідно, наші ракетні війська, артилерія, авіація намагаються зробити все, щоб у них не вийшло побудувати укріплення”, - сказав Череватий.

Читайте також: Сапери проводять розмінування Лиману, у місті дуже небезпечна ситуація – речник ЗСУ

За його словами, ворог зберігає активність на Авдіївському і Бахмутському напрямках. Зокрема, у Зайцевому та Спірному на Бахмутському напрямку велися активні бойові дії, сам Бахмут обстрілювався. На Авдіївському - села Невельске та Первомайське, яке за Пісками, загарбники обстрілювали і здійснювали спроби атакувати. "Але наші захисники тримають цей рубіж і не дають противнику пройти далі”, - наголосив речник.

Він додав, що ворог на сході обстрілює одночасно кількадесят населених пунктів, у середньому від 30 до 50. Цієї доби обстрілів зазнали 35 населених пунктів - включно з Бахмутом, Краматорськом.

“Але у них немає сил вести саме атакуючі дії по широкій лінії фронту, і вони на Авдіївському і Бахмутському напрямку їх спрямовують. Там крім обстрілів, активної артилерійської, ракетної роботи ще намагаються атакувати, в тому числі силами приватних (військових) компаній”, - сказав Череватий.

Читайте також: Міноборони: ЗСУ звільнили п’ять населених пунктів біля Лимана, росіяни - оточені

Стосовно того, чи впливають на ситуацію мобілізовані у рф, Череватий зазначив, що наразі самі по собі вони не становлять загрози.

"Можливо, коли їх буде велика кількість, як вони грозилися, 300 тисяч, можливо, вони зможуть укріпити саму оборону, хоча б стрілецький бій можуть вести мінімальною підготовкою. Поки що це не впливає на характер бойових дій", - сказав речник Східного угруповання.

Як повідомлялося, 21 вересня президент рф путін оголосив "часткову" мобілізацію. Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в її межах будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-