росіяни катували українських військовополонених голодом – омбудсмен

росіяни катували українських військовополонених голодом – омбудсмен

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародні організації, щоб вони наполягали на дотриманні росіянами норм щодо гуманного ставлення до полонених під час війни.

Про це він зазначив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Звертаюся до міжнародних організацій, аби наполягали на дотриманні росіянами норм щодо гуманного ставлення під час війни», – йдеться у повідомленні Лубінця.

Зокрема, він нагадав, що українські військовополонені втратили десятки кілограмів ваги, перебуваючи в російському полоні, і мова тут іде не про те, що їх погано годували, а про те, що їх катували голодом.

До того ж, як зазначив український омбудсман, наглядачі їли нормальну їжу перед зголоднілими полоненими, які місяцями виживали на тому мінімумі харчів, які важко назвати їжею.

Окремо чиновник поінформував, що українська влада продовжуватиме працювати та визволяти українців із полону.

Читайте також: Держава оплачує лікування і реабілітацію всіх визволених з полону українців - омбудсмен

Як повідомляв Укрінформ, раніше захисник Азовсталі Михайло Діанов, звільнений у межах обміну 21 вересня, розповів про знущання, яких зазнав у російському полоні. За його словами, на їжу давали 30 секунд.

Військовий також детально описав, чим там годували українців – "комбікорм зварений без солі. Сіль була заборонена. Щоб ти не отримував мінеральних речовин". Заборонений був і цукор. За словами Діанова, раціон був такий: сніданок – тарілка комбікорму (великий одноразовий стакан), на обід – так звані щі (це вода і квашена капуста, якщо дуже пощастить, то буде шматочок картоплі), на вечір – знову комбікорм. При цьому тричі на день давали шматочок хліба, розміром зі снікерс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-