На порталі «Дія» у тестовому режимі запрацювала програма «єОселя»

На порталі «Дія» у тестовому режимі запрацювала програма «єОселя»

Укрінформ
На порталі "Дія" у тестовому режимі запрацювала програма доступного кредитування для українців "єОселя". 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки у Телеграмі.

"Нова державна програма доступного кредитування для українців єОселя запрацювала в тестовому режимі на порталі Дія. Триває робота над її технічним доопрацюванням", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Українці можуть замовити дублікати втрачених документів на порталі «Дія»

У Мінекономіки зазначають, що "єОселя" — це можливість придбати українцям житло з мінімальним початковим внеском 20% та кредитуванням до 20 років на вигідних умовах. Масовий запуск програми відбудеться у другій половині жовтня. Тоді послугою можна буде скористатися у мобільному застосунку Дія, а подати заявку стане можливим у декілька кліків.

Наразі вже п’ять банків інтегровано у програму: Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Скай банк та Глобус Банк. Вони готові розпочати видачу перших кредитів.

Цьогоріч учасниками програми зможуть стати представники таких соціальних категорій: військові та правоохоронці, медики, працівники освіти та науковці.

Читайте також: Українці подали майже 11 тисяч заявок на мікрогранти за програмою «єРобота»

У Мінекономіки наголошують, що з початку 2023 року подати заявку у "єОселі" зможуть всі громадяни, які відповідатимуть визначеним критеріям.

Як повідомлялося, із 1 жовтня запрацює програма доступної іпотеки для військовослужбовців, правоохоронців, медиків та педагогів. Програма передбачає купівлю житла із мінімальним початковим внеском у розмірі 20% та кредитуванням на термін до 20 років. Процентна ставка становитиме 3% і залишатиметься фіксованою протягом усього строку кредиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-