росіяни вимагають перепустки у людей, які хочуть виїхати з окупованої частини Херсонщини - Хлань

росіяни вимагають перепустки у людей, які хочуть виїхати з окупованої частини Херсонщини - Хлань

Доповнено
Укрінформ
Виїзд із захопленої території Херсонщини через Василівку досі блокується – загарбники ввели нові правила і вимагають перепустку, а на вихідні не випускали навіть тих, хто вже стояв у черзі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Виїзд з окупованої території через Василівку досі блокується росіянами», - написав Хлань.

Він зазначив, що з 1 жовтня почали діяти нові правила, потрібна перепустка. Але через те, що чіткого роз’яснення заздалегідь російські агресори не давали, а на вихідні не випускали навіть тих, хто вже стояв у черзі, - наплив людей величезний. По декілька днів люди ночують у дорозі, додав депутат.

Читайте також: Інформація про завезення росіянами хімічної зброї на Херсонщину не підтвердилася – Гуменюк

Як згодом він розповів на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ, роз’яснень до цих перепусток російські агресори вчасно так і не надали. Лише зараз, за його словами, стало відомо, як треба оформлювати дозволи на виїзд.

«Але, знову таки, перепоною є те, що до цього дозволу треба і всі копії сторінки паспорта, і навіть свідоцтво про народження дорослих людей, для чоловіків обов’язковий військовий квиток. І це все треба подавати в електронному вигляді, незрозуміло, коли буде відповідь», - наголосив Хлань.

А найголовніше, підкреслив він, що у деяких населених пунктах інтернет відсутній. І ще виникає питання: що робити тим людям, які вже знаходяться біля пункту пропуску.

За його словами, таким чином загарбники фактично заблокували виїзд. Хлань також відзначив, що залишатися під гнітом окупанта мешканцям області стає все важче.

Як повідомляв Укрінформ, ворог запровадив спеціальний дозвіл для виїзду: окрім того, що потрібно надати свої особисті дані ворогу, російські агресори вимагають ще й максимально доступно пояснити, чому людина хоче покинути область. Раніше, 2 жовтня, за даними облради, змогли виїхати лише 11 осіб.

На Херсонщині загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають місцевих жителів, грабують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-