У росії загадковим чином зникли 1,5 мільйона комплектів військової форми – депутат держдуми

У росії загадковим чином зникли 1,5 мільйона комплектів військової форми – депутат держдуми

Укрінформ
У росії депутат держдуми від Забайкалля генерал-лейтенант запасу Андрій Гурулєв заявив про зникнення 1,5 мільйона комплектів військової форми.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТГ-канал депутата.

«Мені досі незрозуміло, куди поділися 1,5 млн комплектів [форми], які зберігалися в пунктах прийому особового складу. У нас сьогодні проблеми то з формою, то ще з чимось. Воно все було, воно кудись випарувалося? Це ніхто ніде ніяк не може пояснити!» - сказав він в опублікованому відеофрагменті.

На думку Гурулєва, відстороненого з посади заступника міністра оборони росії генерала армії Дмитра Булгакова не потрібно було "відправляти на іншу роботу", а "треба конкретно запитувати, куди, де і чому так сталося, що у нас мобілізовані не отримують форму". В опублікованому фрагменті інтерв'ю він також заявив про можливі інші хвилі мобілізації в росії.

Раніше генерал Булгаков був заступником глави міноборони, відповідав за матеріально-технічне забезпечення збройних сил рф. Наголошувалося, що Булгаков пішов у відставку "у зв'язку з переходом на іншу роботу". Яку посаду він обійме, у військовому відомстві не уточнили.

Читайте також: Дружина загарбника «різала вени», щоб чоловіка повернули з війни в Україні

Андрій Гурулєв – генерал-лейтенанта запасу, колишній заступник командувача Південного військового округу. До обрання до держдуми був віцепрем'єром Забайкальського краю. Він є прихильником війни проти України. Приміром, Гурулєв у своєму Телеграм-каналі назвав зрадниками журналістів, які їдуть з росії та засуджують війну в Україні, погрожував їм розправою. На тлі контратаки українських військ він схвалив удари по об'єктах ЖКГ у Харківській області та закликав знищити їх по всій Україні.

Як повідомлялося, 21 вересня президент росії путін підписав указ про проведення мобілізації. Влада називає її частковою: заявляється, що до армії буде відправлено до 300 тисяч осіб, які мають статус резервіста. Проте чисельність передбачуваного призову у відкритій частині указу не розкривається. російські ЗМІ в еміграції стверджували, що на війну може бути відправлено близько мільйона осіб.

Фото: ГУР МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-