Зведення ОВА: ворог продовжує обстріли регіонів, ЗСУ відбили атаки на Луганщині, на Херсонщині – бої

Зведення ОВА: ворог продовжує обстріли регіонів, ЗСУ відбили атаки на Луганщині, на Херсонщині – бої

Укрінформ
російська армія не припиняє масовані обстріли регіонів України. ЗСУ відбили атаки ворога на Луганщині, на Херсонщині тривають активні бойові дії.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 3 жовтня.

Сьогодні о 5:00 ворог завдав чергового ракетного удару по Запоріжжю і двох селах Запорізького району. Випущено близько 10 ракет С-300. В обласному центрі руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури. Відомо про одного постраждалого, його госпіталізували. Руйнувань зазнав реабілітаційний центр, де навчались діти з особливими потребами.

Внаслідок атак по селах поблизу Запоріжжя постраждалих немає. За попередньою інформацією, ракети поцілили поза населеними пунктами.

У Сумській області вчора ввечері зафіксовані три мінометні удари у Краснопільській громаді. Також вчора росіяни били із ствольної артилерії по території Сумського району, усього 56 ударів по Юнаківській та Хотінській громадах. Пошкоджено 10 приватних будинків, сільська школа, ЛЕП, газопровід, водонапірна башта і трансформатор в селах. Жертв немає.

У Дніпропетровській області зранку ворог здійснив ракетну атаку по Дніпровському району. Інформація про наслідки уточнюється.

Вночі росіяни знову обстріляли Нікопольський та Криворізький райони.

У Нікопольському районі під вогнем опинились Нікопольська, Марганецька та Мирівська громади. Люди не постражали. У Нікополі пошкоджені близько 10 багатоповерхових та приватних будинків і лінії електропередач. У Марганецькій громаді горів дачний будинок. У Мирівській громаді без електрики залишилися майже 1000 родин.

У Криворізькому районі війська рф обстріляли Зеленодольську громаду. У селі Мар’янське пошкоджені будинки, склади сільгосппідприємства, газогін та лінія електропередач.

У Харківській області ворог продовжував обстріли Куп'янського, Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів.

За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, з пораненнями госпіталізовані ще двоє людей. В області триває процес розмінування, піротехніки ДСНС протягом доби знешкодили 569 вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: На Харківщині виявили тіла п’яти людей, які намагались самотужки евакуюватись

Вчора в Ізюмському районі неподалік Балаклії на міні підірвався автомобіль екстреної медичної допомоги. Водій загинув, фельдшер дістав поранення.

У Харківському районі на міні підірвався чоловік, його госпіталізували.

У Луганській області Збройні сили України відбили атаки росіян у районах населених пунктів Зайцеве, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Виїмка, Спірне, Невельське та Первомайське. Ворог 16 разів обстрілював позиції ЗСУ з артилерії та мінометів, а також завдав ракетного удару. У ворожих пабліках повідомляється про щоденне надходження поранених росіян до медичних закладів Старобільська. Поблизу однієї з лікарень загарбники влаштували блокпост.

У Донецькій області вночі війська рф вели обстріли населених пунктів вздовж лінії фронту. Зранку був обстріляний Часів Яр, зруйновано будівлю та гуртожиток ПТУ. Під завалами можуть бути люди.

Також зранку ворог здійснив ракетний удар по промзоні у Краматорську і танковий обстріл села Кам'янка Очеретинської громади.

На Донеччині за добу одна людина загинула і 9 дістали поранення.

У Миколаївській області сьогодні вранці росіяни обстріляли акваторію Очакова, постраждалих немає.

Вночі вибухи лунали біля села Широке. Постраждалих немає. Інформація про руйнування з’ясовується.

Під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади. Вчора ввечері обстрілів зазнала станція Березнегувате. Постраждалих немає. Інформація про пошкодження уточнюється.

Також тривають обстріли Широківської громади.

Ситуація у Херсонській області залишається складною, тривають активні бойові дії. ЗСУ звільнили Архангельське та Миролюбівку.

За інформацією оперативного командування "Південь", українські захисники збили три ворожі безпілотники.

Читайте також: Загарбники максимально ускладнили виїзд із Херсонщини – облрада

Загарбники вишукують способи для покращення логістичного забезпечення своїх військ, продовжують налагодження альтернативних переправ і ремонтні роботи в районі Антонівського та Каховського мостів.

Авіація ЗСУ завдала 9 ударів по ворогу, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали вогневі завдання по ворожих логістичних центрах і районах зосередження живої сили й техніки.

Агресори максимально ускладнили виїзд людей з Херсонщини. Наразі існує правило отримання спеціального дозволу для виїзду. Окрім особистих даних необхідна ще й "обоснованная причина" виїзду.

Відносно спокійно ніч минула в інших областях України.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-