Підготовка до опалювального сезону: які регіони підготувалися найкраще, ситуація на деокупованих територіях

Підготовка до опалювального сезону: які регіони підготувалися найкраще, ситуація на деокупованих територіях

Укрінформ
3 жовтня, 16:00 - брифінг на тему: «Підготовка до опалювального сезону: які регіони підготувалися найкраще, ситуація на деокупованих територіях.»

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олексій Чернишов - міністр розвитку громад та територій України (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Комунальні мережі готові до опалювального сезону на 97% - Чернишов

Готовність до опалювального сезону комунальної інфраструктури (мереж, обладнання) становить приблизно 97%. Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

"Сьогодні рівень підготовки всіх інженерних систем, мереж, обладнання житлово-комунального господарства складає приблизно 97% в середньому по країні", - сказав Чернишов.

Він зазначив, що запаси газу наближаються до 14 млрд кубометрів, запаси вугілля - до 2 млн тонн.

За словами міністра, у деокупованих областях ведеться відновлення об'єктів теплопостачання. Зокрема, активно ведуться роботи в Охтирці, Кременчуці та Чернігові. Чернишов пообіцяв, що у цих містах із початку опалювального сезону тепло буде постачатися. Крім того, Кабмін нещодавно виділив кошти для відновлення ТЕЦ-3 у Харкові.

Чернишов також зауважив, що зараз фахівці шукають можливість відновити газопостачання на підконтрольну уряду частину Донеччини. Однак мешканцям тих громад, де не вдасться забезпечити централізоване теплопостачання, він радить евакуйовуватися.

Міністр наголосив, що кожна область розробила плани реагування на надзвичайні ситуації під час опалювального сезону.

Як повідомлялося, станом на 22 вересня через російську агресію було уражено 349 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, а саме: 335 котелень (332 пошкоджено та 13 зруйновано), 11 ТЕЦ (7 пошкоджено і 4 зруйновано) та три ТЕС. У плановому режимі держава фінансує роботи із відновлення Охтирської та Чернігівської ТЕЦ та системи централізованого теплопостачання у Кременчуці.

На компенсацію різниці в тарифах на компослуги передбачено 14 млрд грн - Чернишов

Цьогоріч у державному бюджеті на виплату компенсації різниці в тарифах (між економічно обґрунтованим і встановленим) на комунальні послуги передбачено 14 млрд грн. Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

"Прийнято постанови уряду, а також закони, які передбачають у державному бюджеті суму 14 млрд грн на компенсацію різниці в тарифах", - сказав Чернишов.

Він сподівається, що розрахунки з підприємствами комунальної сфери відбудуться до кінця року.

Чернишов також наголосив, що існуюча заборгованість підприємств теплокомуненерго перед НАК "Нафтогаз України" не є підставою для відмови в укладанні договорів на постачання газу такому підприємству.

Як повідомлялося, Кабмін переніс дату врегулювання заборгованості з різниці в тарифах на компослуги. Врегулюванню підлягатиме заборгованість перед надавачами комунальних послуг, що утворилася станом на 1 липня 2022 року, а надалі для підприємств теплокомуненерго — щоквартально протягом дії воєнного стану.

У грудні 2021 року Кабінет Міністрів затвердив порядок надання громадам субвенції на погашення різниці між встановленими та ринковими тарифами на комунальні послуги. Врегулюванню підлягала заборгованість станом на 1 червня 2021 року.

В Україні вже відкрили 11 модульних містечок - Чернишов

Для людей, які втратили житло через бойові дії, вже відкрили 11 модульних містечок для тимчасового проживання.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

"Ми наразі реалізуємо (проєкти створення - ред.) 20 містечок модульного житла в деокупованих регіонах. Вже 11 таких містечок відкрито", - сказав Чернишов.

Він зазначив, що модульні містечка чудово зарекомендували себе як можливість розселити людей на період відновлення житла, яке постраждало через бойові дії.

Продовжує також діяти програма "Прихисток", яка дозволяє надати переселенцям тимчасове розміщення безкоштовно. Крім того, програми допомоги людям, житло яких пошкоджене, діють на рівні областей, а в чотирьох деокупованих областях запрацювала програма соціального житла.

Міністр також зауважив, що на деокупованих територіях у чотирьох областях зруйновано або пошкоджено 50 тис. об'єктів, переважно - житлового фонду.

Як повідомлялося, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій планує звести протягом наступних чотирьох місяців 25 модульних містечок для внутрішньо переміщених осіб. Підготовка проєктів для будівництва ще 15 таких містечок завершується.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-