Оперативна та гуманітарна ситуація в Херсоні

Оперативна та гуманітарна ситуація в Херсоні

Укрінформ
3 жовтня, 12:00 - брифінг на тему: «Оперативна та гуманітарна ситуація в Херсоні».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Сергій Хлань - депутат Херсонської обласної ради (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На Херсонщині загарбники повісток не роздають, але проводять перепис чоловічого населення - Хлань

На Херсонщині загарбники повісток для «мобілізації» не роздають, але проводять перепис чоловічого населення.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу у Медіа Центрі Україна — Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Окупант почав казати про якісь добровольчі загони мобілізаційні і, до речі, зазначає, що ці добровольчі загони мобілізаційні будуть входити до складу військ рашистської федерації. І це найбільше турбує… людей на окупованих територіях», - зазначив Хлань.

За його словами, загарбники почали робити побудинковий і поквартирний обхід людей у Херсоні і інших населених пунктах з метою виявлення чоловіків віком від 18 до 35 років.

Як підкреслив Хлань, поки повісток не роздають, поки жодних планів вороги не озвучують, але головна мета - перепис чоловіків і, можна припустити, що їх планують використати для мобілізаційних загонів. Проте, як підкреслив депутат облради, люди на непідконтрольній території мають чітку проукраїнську позицію і якщо вони візьмуть зброю в руки, то вона буде використана проти військових рф.

Тому, на його думку, тому чоловіків можуть використати як живий щит або як мобілізаційний трудовий ресурс для побудови фортифікаційних споруд.

І це турбує людей, які наразі намагаються масово виїхати з загарбаних рф територій, каже Хлань.

Як повідомляв Укрінформ, виїзд із захопленої території Херсонщини через Василівку досі блокується – загарбники ввели нові правила і вимагають перепустки.

На Херсонщині загарбники для дозволу на виїзд вимагають документи в електронному вигляді – Хлань

Загарбники заблокували виїзд мешканців Херсонської області - з 1 жовтня вони запровадили дозволи, для отримання яких вимагають копії документів в електронному вигляді, що складно, оскільки є населені пункти, де інтернет відсутній.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Фактично розпочавши його (псевдореферендуму - ред.) підготовку, вони заблокували виїзд людей з окупованої території через Василівку. Спочатку обстріляли людей на пункті виїзду, тоді вони запровадили перепустки, які мають діяти з 1 жовтня», - розповів Хлань.

Проте, додав депутат, 1 жовтня випало на вихідні, роз’яснень до цих перепусток російські агресори вчасно так і не надали. Лише зараз, за його словами, стало відомо, як треба оформлювати дозволи на виїзд.

«Але, знову таки, перепоною є те, що до цього дозволу треба і всі копії сторінки паспорта, і навіть свідоцтво про народження дорослих людей, для чоловіків обов’язковий військовий квиток. І це все треба подавати в електронному вигляді, незрозуміло, коли буде відповідь», - наголосив Хлань.

А найголовніше, підкреслив він, що у деяких населених пунктах інтернет відсутній. І ще виникає питання: що робити тим людям, які вже знаходяться біля пункту пропуску.

За його словами, таким чином загарбники фактично заблокували виїзд. Хлань також відзначив, що залишатися під гнітом окупанта мешканцям області стає все важче.

Як повідомляв Укрінформ, ворог запровадив спеціальний дозвіл для виїзду: окрім того, що потрібно надати свої особисті дані ворогу, російські агресори вимагають ще й максимально доступно пояснити, чому людина хоче покинути область.

На Херсонщині загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають місцевих жителів, грабують.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-