День усиновлення

День усиновлення

Укрінформ
30 вересня, 13:30 - брифінг на тему: «День усиновлення».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікери: Оксана Жолнович - міністр соціальної політики України; Дарʼя Герасимчук - радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації; Мурат Шахін - голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні; Денис Іванов - керівник команди Впровадження електронних послуг Міністерства цифрової трансформації України; Володимир Брусіловський - керівник "Проєкту підтримки Дія" (ПРООН); Дар’я Касьянова - голова правління "Української мережі за права дитини", національна директорка з розвитку програм "СОС Дитячі Містечка Україна".

Актуальні теми: 

  •  День усиновлення;
  • нове в усиновленні;
  • програма “Дитина не сама”;
  • цифровізація усиновлення - усиновлення в Дії;
  • фінансова допомога усиновлювачам.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні понад 67 тисяч дітей не мають батьківського піклування - міністр соцполітики

В Україні понад 67 тисяч дітей не мають батьківського піклування, при цьому лише понад 16 тисяч можуть бути всиновлені.

Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Загалом в Україні станом на 1 липня трохи більш як 67 тисяч не мають батьківського піклування. Це діти, які позбавлені батьківського піклування, або діти-сироти. І лише понад 16 тис. можуть бути усиновлені", - сказала Жолнович.

За її словами, щодня в Україні діти залишаються сиротами, втрачають родину, змушені переміщуватися з місць постійного проживання.

Міністр зауважила, що ухвалено декілька нормативних змін, які мають вирішити проблемні питання щодо прихистку та всиновлення дитини у воєнний час. Зокрема, прийнято рішення, яке дозволяє прийомним сім'ям на короткотерміновий час брати дитину, яка не має піклування.

Крім того, вдосконалено процедуру всиновлення з врахуванням переміщення дітей. Тепер дозволено усиновлювати дитину в будь-якій точці України без географічної прив'язки.

Також ухвалено постанову, яка дозволяє цифровізувати етапи і процедуру звернення, щоб стати всиновлювачем.

Своєю чергою радниця-уповноважена Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук зазначила, що з ініціативи глави держави пів року тому розпочато програму "Дитина не сама" зі створення чат-боту в Телеграмі, яка допомогла особам, які готові прихистити дитину, подати відповідну заявку. За її словами, за цей час надійшло 24,5 тисячі таких заявок, близько 2000 родин уже пройшли всі етапи підготовки і готові приймати дітей.

30 вересня в Україні відзначається День усиновлення.

Під час війни усиновлення українських дітей іноземцями не відбувається - Герасимчук

Усиновлення українських дітей громадянами інших країн нині не відбувається.

Про це сказала радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дарʼя Герасимчук на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"На сьогодні ми можемо говорити про те, що усиновлення громадянами інших країн не відбувається. Ми маємо це чітко зрозуміти, що зараз процедура усиновлення тільки виключно людьми, які мають українське громадянство, перебувають постійно в Україні, знаходяться зараз не на тимчасово окупованих територіях. І усиновлювати вони можуть дитину, яка зараз перебуває на території України", - сказала Герасимчук.

Вона зазначила, що після війни іноземці знову матимуть право усиновлювати українських дітей.

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович зауважила, що більшість дітей, які зараз знаходяться в евакуації за кордоном, хочуть повернутися в Україну, і ментально їм ближче українське середовище. Тож, за її словами, віддати дитину на усиновлення за кордон буде означити позбавлення дитини знайти українську родину.

Як повідомлялося, в Україні понад 67 тисяч дітей не мають батьківського піклування, при цьому лише понад 16 тисяч можуть бути всиновлені.

30 вересня в Україні відзначається День усиновлення.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-