Україні потрібно більше зброї - євродепутатка

Україні потрібно більше зброї - євродепутатка

Укрінформ
Голова підкомітету Європарламенту з питань безпеки і оборони Наталі Луазо переконана, що Україні потрібно постачати більше озброєнь та військової техніки для допомоги у протистоянні російській агресії.

Як передає Укрінформ, про це ексміністр Франції в європейських справах заявила в інтерв’ю австрійському "Центру демократичних принципів" (CDI).

"Росіяни не очікували, що війна триватиме кілька місяців. Територіальні здобутки, які вони отримали, не вражають. Тобто, є сильний опір. І з огляду на це ми мусимо продовжувати постачати Україні військову техніку, і навіть збільшити обсяги поставок. І ми будемо це робити", - заявила Луазо.

Вона наголосила, що "ми в жодному разі не сприймемо того, щоб росія виграла цю війну". "І вона не йде за планом, попри те, що путін продовжує заявляти", - зазначила євродепутат.

Читайте також: Далекобійна артилерія та РСЗВ: Подоляк закликає Німеччину дати Україні ще більше зброї

Луазо додала, що Франція уже не відсторонюється від допомоги Україні важким озброєнням, про що свідчить передача сучасних гаубиць CAESAR. За її словами, багато постачань військового обладнання та техніки, які уряд Франції надає Україні, залишаються непублічними. "100% обіцянок щодо військової техніки, даних Володимиру Зеленському Еммануелем Макроном, було дотримано", - зауважила ексміністр.

Наталі Луазо, яка з початку повномасштабного вторгнення рф кілька разів була в  нашій країні, наголосила на тому, що рішучість та єдність українського народу у протистоянні російському агресору вражає.

Читайте також: Радник Залужного відкинув можливість порушення Україною будь-якої угоди про зброю

На її переконання, путін напав на Україну, бо боявся успіху демократичної моделі розвитку, яка протилежна російській. "Успіх ліберальної України продемонстрував би всі помилки нинішньої росії. І путін, вочевидь, захотів це зупинити", - сказала вона.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська збройна агресія. Сили оборони України чинять героїчний опір загарбникам, завдаючи їм великих втрат.

Фото з сайту yenisafak.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-