Багатскіс: Усі баскетболісти мають довести, що гідні грати за Україну

Багатскіс: Усі баскетболісти мають довести, що гідні грати за Україну

Укрінформ
Головний тренер національної чоловічої збірної України Айнарс Багатскіс розповів про перші дні підготовки команди до серпневих матчів відбору чемпіонату світу-2023.

Наставник, зокрема, зазначив, що кандидати до складу команду проводять тренування з «неймовірним настроєм», передає Укрінформ. 

«Мене радує, це те, що у комнади неймовірний настрій та бажання. Перші два дні тренувалися 8-9 гравців, після цього додалися інші баскетболісти. У суботу до команди приєднався Близнюк, найближчим часом буде Михайлюк. Мені було дуже цікаво подивитися, як на фоні найкращих гравців України виглядав би Максим Шульга. Він дуже хотів приїхати, але тренер його студентської команди попросив дати йому відпочити і потім готуватися до нового сезону. Ми вирішили не форсувати цю історію. Про Максима можна сміливо говорити, що для нього Україна - не порожнє слово, він дуже хоче представляти свою країну і прогресувати. Я поговорив з тренером, який його готував,до ЧЄ-U20, він відзначив професіональне ставлення гравця до роботи. Якщо б Шульга приїхав, він міг би стати повноцінним гравцем збірної. Звичайно, усі кандидати мають довести, що заслуговують на місце в головній баскетбольній команді країни», - сказав Багатскіс. 

Як повідомлялося, на тренувальному зборі в Ризі збірна України готується до матчів кваліфікації ЧС-2023 проти Італії (24 серпня) та Ісландії (27 серпня). 

Читайте також: Збірній України прогнозують вихід з групи Євробаскету-2022

Після відбору на світову першість наша команда зіграє у фінальній частині Євробаскету-2022. 

Чемпіонат Європи пройде в чотирьох країнах з 1-го по 18 вересня. Україна зіграє у групі С в Мілані, де також будуть представлені Італія, Греція, Хорватія, Велика Британія та Естонія. 

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-