Матч шахісток Індії та України приніс в Ченнаї мирний результат

Матч шахісток Індії та України приніс в Ченнаї мирний результат

Укрінформ
На Всесвітній шаховій олімпіаді в Ченнаї у восьмому турі відбувся вирішальний матч жіночої частини змагань Індія - Україна. 

Аби боротися за звання олімпійських чемпіонок, наших влаштовувала лише перемога. Господарки змагань лідирують дуже упевнено. Поєдинок проходив у надзвичайно жорсткій боротьбі і закінчився в останні секунди ігрового дня. 

Найскладніше завдання стояло перед лідером української команди Марією Музичук. Адже вона чорними грала з рейтинг-фавориткою усієї олімпіади Хампі Конеру. Проте, Марія добре розіграла дебют (захист Німцовича) і досить упевнено зрівняла гру. У підсумку - нічия.

Сестра Марії - Анна Музичук білими не отримала переваги в італійській партії проти Харіки Дронваллі. Більше того, позиція викликала певні занепокоєння. Проте, вона чітко оборонялася і теж звела партію до мирного результату.

Наталії Буксі також не вдалося переграти білим кольором Таню Сачдев, і це був третій нічийний підсумок. Залишавсяостанній двобій між Рамешбабу Вайшалі та Анною Ушеніною. 

Українка поступово переграла суперницю, і на шахівниці виник чотиритуровий епндшпіль з великими шансами наперемогу у Анни. Вона довела позицію майже до виграшної, але, на жаль, припустилася помилки й дозволила суперниці врятувати партію та матч. Остаточний рахунок – 2:2.

Українські чоловіки не змогли подолати бразильців, які в шахах не хапають зірок з неба. Наскільки мені відомо, ані Пеле, ані навіть Додо за них не грають…

Поступився Юрій Кузубов, унічию зіграли Антон Коробов та Кирило Шевченко. І лише Володимир Онищук чорними взяв гору. Отож, 2:2. 

Читайте також: Після 5 туру шахової олімпіади нашим командам доведеться наздоганяти

Продовжує переможну ходу вірменська збірна, яка обіграла комианду Індії - 2,5:1,5. А от друга команда господарів сенсаційно обіграла американців - 3:1.

Петро Марусенко, міжнародний майстер.

Фото: fide.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-