росія хоче «відрізати» Запорізьку АЕС від енергосистеми України та знеструмити південь

росія хоче «відрізати» Запорізьку АЕС від енергосистеми України та знеструмити південь

Укрінформ
Російські військові обстрілюють Запорізьку АЕС, щоб знищити її інфраструктуру, відімкнути від енергосистеми України та знеструмити південь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії «Енергоатом».

«Акти ядерного тероризму на Запорізькій АЕС – її артилерійські обстріли – мають на меті руйнування інфраструктури станції, пошкодження всіх ліній електропередач, через які йде видача електроенергії в енергосистему України, знеструмлення півдня країни», - йдеться у повідомленні.

При цьому додається, що обстріли станції, з високою ймовірністю, продовжаться.

«Завадити цьому можуть злагоджені дії безпекових організацій, зокрема ООН, МАГАТЕ та WANO, а також постійний тиск на росію з боку міжнародної спільноти задля виведення військових з найбільшого в Європі ядерного об’єкта та його повної демілітаризації. Необхідно повернути ЗАЕС статус мирного цивільного об’єкта, яким вона була до російського вторгнення», - наголошують в Енергоатомі.

Читайте також: ЄС засуджує воєнні дії росії поблизу Запорізької АЕС

У компанії впевнені, що російська федерація може реалізувати свій план із перетворення ЗАЕС на військову базу ядерних терористів.

Як уточнюють в НАЕК, цей план також включає подальше повне знеструмлення станції (блекаут) із запуском дизель-генераторів всіх енергоблоків для забезпечення охолодження ядерного палива, що міститься в усіх ядерних реакторах та басейнах витримки відпрацьованого ядерного палива кожного енергоблока.

Читайте також: ЗАЕС дивом не злетіла в повітря: у Зеленського вимагають контролю спецкомісії МАГАТЕ і ООН

Як повідомлялось, 5 серпня російські загарбники обстріляли територію Запорізької АЕС – зафіксовано 3 «прильоти» біля промислового майданчика.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи ситуацію на ЗАЕС, заявив, що «будь-які обстріли атомних об’єктів - це зухвалий акт терору».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-