Експорт зерна: до порту «Чорноморськ» вперше з початку війни підходить турецьке судно

Експорт зерна: до порту «Чорноморськ» вперше з початку війни підходить турецьке судно

Укрінформ
Турецький суховантажник FULMAR S підходить за експортним зерном до порту «Чорноморськ» - перше судно з 24 лютого поточного року.

Про це повідомляє у Фейсбуці керівник Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко, передає Укрінформ.

«Моніторингова група Інституту Чорноморських стратегічних досліджень повідомляє, що станом на 15:00 6 серпня на підході до порту «Чорноморськ» спостерігається турецький суховантажник FULMAR S. Очікуваний час прибуття - 20:00», - зазначив він.

Як повідомлялося, 5 серпня з портів Великої Одеси вирушив перший караван суден з українським збіжжям. На борту трьох балкерів Navi star, Rojen та Polarnet 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка направляється до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.

Читайте також: Перше з трьох суден із зерном, які вийшли вчора з України, прибуло до берегів Туреччини

Як зауважив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, цим караваном поновлено судноплавство з порту «Чорноморськ». Він також висловив сподівання, що безпекові гарантії партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з українських портів буде стабільним і прогнозованим для всіх учасників ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-