Оперативна ситуація на фронті російсько-української війні

Оперативна ситуація на фронті російсько-української війні

Укрінформ
4 серпня, 14:30 -  брифінг на тему: «Оперативна ситуація на фронті російсько-української війни». 

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікери: Ганна Маляр - заступниця міністра оборони України; Олексій Громов - заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ; Олексій Надточий - начальник оперативного управління Головного управління НГУ.

Формат заходу – офлайн (Зала 1). 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

Міноборони передало для ЗСУ понад 57 тис. одиниць бронежилетів та шоломів - Маляр

За минулий тиждень Міністерство оборони України передало на потреби ЗСУ понад 27 тис. бронежилетів та 30 тис. шоломів. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказала заступник міністра оборони Ганна Маляр.

“У період з 28 липня по 3 серпня Міноборони забезпечення підрозділів ЗСУ передано більше 27 тисяч бронежилетів, більше 30 тисяч шоломів і більше 10 тисяч пар взуття. Ми вийшли на ритмічне постачання з більш -менш прогнозованими обсягами”, - сказала Маляр.

Вона додала, що також у плановому режимі здійснюються поставки форми, в тому числі зимової. Загалом постачання, за її словами, здійснюється по 40 позиціях одягу і спорядження — від наметів до шкарпеток, яких, за словами заступниці міністра, було поставлено в літньому варіанті понад 2,8 млн пар.

Окрім цього, додала Маляр, закрито контракт на поставку п'яти тисяч наметів і тепер виконується інше замовлення з вітчизняним виробником. Завдяки регулярним поставкам відбувається насичення пріоритетних позицій спорядження і формуються резерви.

“По бронежилетах і шоломах за тиждень резерви збільшилися на 11-13 тисяч одиниць, з урахуванням того, що одночасно відбувається видача новим підрозділам, заміна зношених одиниць. І поступово зростає частка українського виробництва”, - сказала Маляр.

Заступник міністра нагадала , що Міноборони передає амуніцію на склади ЗСУ, звідки здійснюється розподіл залежності від потреби.

Як повідомляв Укрінформ, українським захисникам передали військову амуніцію вартістю понад 8 млн грн, яку Служба безпеки України конфіскувала у Черкаській області в ділка, що планував її незаконно продати.

Окупантів лякають загороджувальними загонами чеченців на Херсонщині - Генштаб

Щоб не допустити відступу, війська окупантів лякають загороджувальними загонами чеченців на Херсонщині.

Про це заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Серед особового складу угруповання військ рф в місті Херсон поширюється інформація про розміщення на лівому березі річки Дніпро підрозділів нацгвардії чеченської республіки, які нібито отримали наказ на виконання функцій загороджувальних загонів і недопущення відступу окупаційних військ з правобережної Херсонщини», - сказав Громов.

За його словами, до північно-східних районів Херсонської області противник стягнув велику кількість озброєння та військової техніки.

«Не виключено, що противник може або буде намагатися здійснити наступальні дії в глибину нашої території з метою перехоплення ініціативи та створення загрози нашим успіхам. Щоб змусити ЗСУ припинити розширення плацдармів та перейти до оборони», - сказав представник Генштабу ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники намагаються утримати зайняті позиції на півдні України і готують контрнаступальні дії для виходу на адміністративний кордон Херсонщини.

ЗСУ та Верховний головнокомандувач планують операцію щодо звільнення Херсонщини, а це приведе до зменшення обстрілів Миколаєва.

За липень грошові виплати військовим складуть близько 70 млрд грн - Маляр

За липень грошові виплати військовим зростуть на 15% і складуть біля 70 млрд грн.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“За липень порівняно з червнем ми очікуємо зростання загального об’єму виплат — десь близько на 15%. Сумарно вони очікуються на рівні біля 70 млрд грн”, - сказала Маляр.

Урядовець нагадала, що минулого року в держбюджеті на 2022 рік на Міноборони було закладено 130 млрд грн, а зараз за місяць лише на грошове забезпечення спрямовується 63 млрд — в червні, а за липень - 70 млрд грн.

Маляр також поінформувала, що виплати військовим за червень у липні відбулися планово, незважаючи на всі проблеми в економіці, які спричинені повномасштабним вторгненням.

Утім, за ії словами, менше 5% грошового забезпечення затрималося з технічних причин.

“Ми одночасно купуємо зброю, предмети речового забезпечення та багато іншого. Це величезні платежі, які треба було організувати так, що не було збоїв по жодному напрямку. І станом на сьогодні, з технічних причин затрималося менше 5% грошового забезпечення але вони гарантовано надійдуть”, - наголосила заступниця міністра.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні найближчим часом з'явиться капеланська служба ЗСУ.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-