Ситуація в Одесі  та Одеській області

Ситуація в Одесі та Одеській області

Укрінформ
4 серпня, 13:30 -  брифінг на тему: «Ситуація в Одесі  та Одеській області» 

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер:Сергій Братчук - речник ОВА Одещини (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення. 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

Російські фейки про голод в Одесі пов’язані з реалізацією “зернового гуманітарного коридору” щодо експорту зерна - Братчук

Російські фейки про начебто голод в Одесі та кілометрові хлібні черги не мають під собою жодного підґрунтя, і вони пов’язані з успішним початком реалізації так званого “зернового гуманітарного коридору” щодо експорту українського зерна.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає кореспондент Укрінформу.

“Російські фейки про голод в Одесі не мають під собою жодного підґрунтя, і вони пов’язані з успішним початком реалізації так званого “зернового гуманітарного коридору” щодо експорту українського зерна. Перше судно з нашим зерном перевірено Туреччиною, ООН та Росією і вже пройшло Босфор. Воно рухається в напрямку Ліванського порту Тріполі”, - сказав Братчук.

За його словами, наразі ще одне турецьке судно під прапором Ліберії рухається в напрямку Одеси, де теж буде завантажене зерном. Це буде перше судно після 24 лютого, яке прибуде до одного з портів великої Одеси — Чорноморська.

Також Братчук зазначив, що ще одна мета фейків про голод в Одесі — посіяти панічні настрої. Але попри те, що урожай буде меншим, ніж торік, його достатньо, щоб повністю забезпечити хлібом свій регіон, а також частину його відправити на експорт.

“Сьогодні в Одесі є все, вона забезпечена повністю продовольством, працює Привоз (ринок - автор), що є маркером того, як сьогодні живе Одеса і реагує на те, що відбувається”, - наголосив Братчук.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня було підписано угоду, за якою буде здійснюватися вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-