Німеччина вважає, що росія може припинити поставки газу трубопроводом Nord Stream 1

Німеччина вважає, що росія може припинити поставки газу трубопроводом Nord Stream 1

Укрінформ
Президент Федерального мережевого агентства ФРН Клаус Мюллер припускає, що росія з політичних міркувань може припинити постачання газу по трубопроводу «Північний потік-1».

Як передає Укрінформ, про це він заявив у інтерв’ю німецькому виданню WAZ.

«Ситуація напружена, якщо не сказати дуже напружена. Протягом десятиліть, якими б поганими не були відносини, росія дотримувалася договорів. Протягом кількох днів росія скоротила поставки газу найважливішою газовою артерією - «Північному потоку-1» - до Німеччини та Європи на 60%. Технічні причини, якими це пояснюють, нас не переконують», - сказав Мюллер.

Посадовця також непокоять наміри росії повністю зупинити постачання газу в середині липня на десять днів для «технічного обслуговування», хоча така зупинка здійснюється щоліта.

Читайте також: Німеччина готова розконсервувати вугільні ТЕС у відповідь на газовий шантаж росії

«Ми задаємося питанням, чи це технічне обслуговування не перетвориться на більш тривале політичне обслуговування», - зазначив він, порадивши послухати промову президента путіна на Петербурзькому економічному форумі.

«путін дав зрозуміти, що тепер гра ведеться за російськими правилами… Саме тому міністр (економіки Роберт) Габек також забив на сполох. Ситуація може погіршитися».

Мюллер зазначив, що за цих умов німцям доведеться економніше ставитися взимку до тепла в оселях.

Читайте також: Німеччина готується скоротити імпорт російського газу - дефіцит замінить вугілля

Він закликав власників помешкань налаштувати газові котли й радіатори, що може зменшити споживання газу на 10-15%, а також попередив про істотне зростання цін на енергоносії.

Як повідомляв Укрінформ, міністр економіки, віцеканцлер ФРН Роберт Габек назвав суттєве скорочення поставок росією газу в Європу «економічною атакою» з боку путіна.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-