Павелко: Є сенс розпочати всі змагання УПЛ та ПФЛ в період Дня Незалежності

Павелко: Є сенс розпочати всі змагання УПЛ та ПФЛ в період Дня Незалежності

Укрінформ
Під час воєнного стану в Україні збираються проводити футбольний чемпіонат.

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко припустив, що старт нового сезону в УПЛ та ПФЛ може відбутися в дати, наближені до Дня Незалежності України. повідомляє канал Футбол, передає Укрінформ.

«Зараз ми відпрацьовуємо фінальну версію протоколів безпеки й старт чемпіонату з нашими клубами, Кабінетом Міністрів, Міністерством молоді та спорту. Є дуже багато важливих питань, з якими ми вперше в житті зіткнулися, щоб проводити футбол у нашій країні під час воєнного стану.

Є певний сенс розпочати всі змагання УПЛ та ПФЛ в дати Дня Незалежності, будемо відпрацьовувати це. Буде дуже символічно для України, всього світу та європейського футбольного середовища, щоб в День Незалежності ми знову дали меседж, що Україна живе, міцна у своїх прагненнях та обов’язково переможе», - сказав Павелко.

У новому сезоні у Прем’єр-лізі мають зіграти 16 команд. Матчі чемпіонату пройдуть у два кола (30 турів). Офіційно формат та дати проведення наступного розіграшу першості не затверджено.

За інформацією журналіста Ігоря Циганика, новий сезон української Прем’єр-ліги розпочнеться 23 серпня.

Матчі осінньої частини УПЛ мають пройти в Україні, за винятком поєдинків між командами, які беруть участь у єврокубках. Їм дозволили проводити матчі між собою за межами України на період виступів у груповому етапі європейських турнірів.

Читайте також: Вербич: Радий повернутися до «Динамо», де я почуваюся як удома

Як повідомляв Укрінформ, минулий футбольний сезон в Україні було достроково завершено через повномасштабне російське вторгнення на територію країни. Україна протистоїть військовій агресії рф вже 129-й день.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-