У додатку Duolingo  росте інтерес до української мови

У додатку Duolingo росте інтерес до української мови

Укрінформ
Великий інтерес до курсу української мови зафіксовано в додатку Duolingo після вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“З початком війни велика кількість людей почала цікавиться вивченням української мови через Duolingo. У всьому світі кількість людей, які намагаються вивчати українську мову за допомогою додатку, зросла майже в шість разів”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Польщі українську мову почали вивчати в 19 разів більше. Зазначається, що, можливо, це пов’язано з великою кількістю біженців, які прибули до Польщі останніми тижнями.

У свою чергу Duolingo вирішив передати всі доходи від реклами на українському курсі на благодійність, повідомив генеральний директор компанії. У той же час компанія закрила всі опції для користувачів у Росії та Білорусі.

Варто зазначити, що Duolingo – це одна з найпопулярніших програм із вивчення мов. Її розробники поставили за мету зробити процес навчання веселим, безкоштовним і доступним. Уся програма створена як гра, у яку люди з азартом грають і паралельно вчать великі масиви нових слів.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-