У Вінниці візуалізували втрачені об’єкти архітектурної спадщини

У Вінниці візуалізували втрачені об’єкти архітектурної спадщини

Фото
Укрінформ
У Вінниці встановили інформаційні стенди із зображенням п’яти будівель, які колись прикрашали місто та відігравали важливу роль у його житті. Розташовані візуалізації поряд із місцями, де колись стояли ці споруди.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міськради у Фейсбуці

«У межах проєкту «Вінниця – РЕ:конструкція минулого» була розроблена візуалізація втрачених архітектурних та оборонних пам’яток міста. Це стало можливим завдяки створенню аксонометричних проєкцій (наочні зображення просторових форм методом паралельного проєктування) та відеопрезентацій», – йдеться в повідомленні.

Наразі відтворено п’ять об’єктів: Вінницький замок на Замковій горі (за ілюстрацією 1552 року), оборонні споруди історико-архітектурного комплексу «Вінницькі Мури», фрагмент лінії забудови Миколаївського проспекту (вул. Соборна), будівля «Народного Дому» (пл. Героїв Чорнобиля) та Вознесенський храм на Замості (пл. Перемоги).

У Вінниці візуалізували втрачені об’єкти архітектурної спадщини / Фото: Вінницька міськрада

Зазначається, що навесні місцями, де розташували стенди з візуалізацією споруд минулого, планують провести екскурсії. Анонси почнуть з’являтися в березні на сторінках Музею Вінниці, культурному порталі VinCulture Code і сторінці департаменту маркетингу міста та туризму у Фейсбуці

Проєкт «Вінниця – РЕ:конструкція минулого» реалізовала ГО «Креативний Простір /  Creative Space» у партнерстві з Музеєм Вінниці та Державним архівом Вінницької області для популяризування культурної спадщини міста та відтворення образів втрачених архітектурних об’єктів.

Читайте також: На Львівщині відреставрували костел біля Підгорецького замку

На думку авторів ідеї, рівень самоідентифікації міської громади зростає. Невід’ємними компонентами міського розвитку став інтерес до культурної спадщини та історичного минулого Вінниці, зокрема відтворених в архітектурі. Тому проєкт спрямований на дослідження історичного та сучасного ландшафтів місцевого середовища.

Фінансування ініціативи здійснювалося в межах «Програми надання фінансової підтримки інститутам громадянського суспільства на реалізацію соціально-культурних проєктів на території Вінницької міської територіальної громади».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-